Citron Bundt tårta med glasyr

En citronkaka är den perfekta efterrätten för en vår- eller sommarevenemang. Denna version är bakad i en Bundt-kakspanna och färdig med en enkel citronglasyr. Torka av kakan med lite strimlad citronskal för en attraktiv presentation.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 ° F (177 ° C / gas 4). Smör och mjöl en 12-kopps Bundt-kakspanna.
  2. I en stor mixskål med elektrisk mixer, smörj smöret och det granulerade sockret tills det är lätt och fluffigt. Slå i 1/3 kopp citronsaft tills den är väl blandad. Slå i ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats.
  3. I en annan skål siktas mjöl, bakpulver och salt tillsammans. Tillsätt mjölblandningen i den första blandningen, lite i taget, växlande med mjölken.
  1. Häll smeten i den beredda Bundt-kakan. Baka i 50 till 60 minuter, eller tills kakan springer tillbaka när den berörs med ett finger. Kakan kommer att dra bort från sidorna av pannan något.
  2. Kyl i 5 minuter i pannan; invertera och kyla helt på ett ställ.

Glasyr:

  1. I en gryta över medelhögt låg värmeblandning konditorisocker med 2 matskedar citronsaft och vanilj. Koka, omrör, tills det är varmt och smidigt. kyla något. Drizzle över den kylda tårtan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 337
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)