Menudo Recept: Spicy Tripe Soup

Som med många autentiska mexikanska rätter kommer menudo i otaliga återgivningar. Den kan vara röd (tillverkad med torkade chili) eller ej; inkludera gris fötter eller hominy (eller båda eller varken); och serveras med bolillos , tortillas eller tostadas. Men oavsett förberedelsen, bär denna mat alltid skillnaden som ett botemedel mot de obehagliga fysiska effekterna som hör samman med en natt med tungt dricks.

Menudo är ofta ett arbetsintensivt företag, ofta serverat med flera garneringar och salsor, och därför blir dess förberedelsestrin ofta fördelade mellan flera medlemmar av en familj eller en gemenskap. Den kollektiva karaktären av menudo-making bidrar till sitt rykte som en speciell tillfälle maträtt. Tänk på en morgon eller åtminstone en dagtidsmedel, menudo visas ofta på frukostbordet den 1 januari eller på morgonen efter ett bröllop eller en annan stor fest.

Rustika mamma-och-pop-restauranger i Mexiko och sydvästra USA serverar ofta menudo som ett helgbrunchobjekt. Kockar brukar förbereda soppan i mitten av veckan, sedan kyla och värma den på lördag eller söndag, en process som koncentrerar buljongen och intensifierar smakerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Täck hominy med vatten och dra det över natten.
  2. Dränera hominy, lägg sedan den i en medium potten, täck den med 2 till 3 tum vatten och låt det koka. Minska värmen och låt hominy i 2 timmar, tillsätt mer varmt vatten som behövs för att hålla det täckt.
  3. Töm hominy och överför den till en stor kruka.
  4. Tillsätt biffstoppen till potten, plus grisens fötter, lök, oregano, vitlök och pepparkorn.
  1. Täck allt med 2 till 3 tum vatten och koka det. Minska värmen till låg, täck krukan och håll den i en simma i ytterligare 2 timmar.
  2. Tillsätt chili, koka sedan soppan ytterligare en timme.
  3. Servera menudo hett med limes, hackad lök och koriander på sidan så alla kan garnera sin egen skål. Medfölj soppan med bolillos, tortillas eller tostadas och någon mexikansk bordsås som du önskar.

Förberedelser Anmärkningar

Även om det inte är så arbetskrävande som vissa versioner, tar detta menudo recept tid. Du kan göra det under två eller tre dagar, kyla det mellan steg och återuppvärma det strax före servering. Menudo (liknar pozol och andra soppor och grytor) smakar ännu bättre som en överblivna än när du först gör det.

Du kan avlägsna grisens fötter innan du serverar, även om vissa människor tycker om att skrapa bort fett, kött eller märg som de kan hitta kvar på benen.

* Byt 4 burkar (15-oz.) Hominy för torr att skära ner på beredningstiden. Du kan lägga till den med chili.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 395
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 312 mg
Natrium 338 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)