Hash Brown Potatis

Tricket att göra de bästa hashbruna potatiserna är detsamma som för pommes frites. Potatiserna måste vara torra när de slår på pannan, annars absorberar yta stärkelsen vattnet och ytan är inte tätad, vilket gör det möjligt för inlandet att absorbera fettet. Det andra tricket för skarpa och ömta hashbruna potatis är att se till att fettet är varmt när potatiserna träffar pannan.

Torka de riven potatisarna mycket bra med en kökshandduk. Sedan försök inte ens att flytta potatisen till botten är väl brunad för att undvika att hålla fast.

Russet, eller högstärkelse, potatis gör de bästa hashbruna , men du kan använda Yukon Gold-potatis för en smörgod smak. Använd inte röda potatisar, eftersom de inte har rätt typ av stärkelse för att göra hash browns som är skarpa och ömma.

Detta fantastiska recept är perfekt för en speciell brunch, eller servera den med corned beef för St. Patrick's Day. Det är också bra med äggröra och massor av skarpa bacon, med apelsinjuice och kaffe på sidan. Lägg till lite färsk frukt för den perfekta frukosten.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skala potatisarna och rist dem i en stor skål. Arbeta snabbt, eftersom potatiserna börjar byta färg. Stänk potatisarna med en del citronsaft när du arbetar för att minska färgförändringen.

När alla potatis är revet, torka potatisarna noga genom att klämma i en kökshandduk. Du borde ha ca 1-1 / 2 koppar riven potatis, löst packad i mätkoppar. Kasta med vitlöksalt och peppar.

Placera hälften av smöret och hälften av olivoljan i en stor stor stekpanna och värma över medelvärme värme tills det sizzling.

Tillsätt löken och koka i några sekunder över hög värme, omrör hela tiden. När löken är doftande, lägg till alla potatis och packa ner med en spatel.

Minska värmen till medium och koka i 7 minuter, skaka pannan ibland så att potatisen inte brinner på botten. Vänd sedan hashbruna på en tallrik; tillsätt det återstående smöret och olivoljan till pannan och låt den smälta. Vrid pannan för att jämnt fördela smöret och olivoljan.

Skjut försiktigt ishackkakan tillbaka i pannan, okokad sida ner och koka i ca 5 till 6 minuter längre, eller tills botten är skarp och guldbrun. Servera omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 132
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)