Marockansk Vetebröd Recept - Khobz Dyal Zraa '

Bakat hemlagat bröd är en daglig affär i många marockanska hem, och de som gör det är mycket benägna att använda en blandning av mjöl som innehåller hela vete. Detta recept på marockanskt hvetebröd - Khobz dyal Zraa " - håller det enkelt med en jämn blandning av vete och vita mjöl, vilket ger rik smak och lätt textur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbereda två bakplåtar genom att olja upp centren, eller genom att dammar pannorna med lite majsmjöl, semolina eller korngrisarna.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål eller gör en stor brunn i mjölblandningens centrum och tillsätt jästen.
  3. Tillsätt oljan, honungen och vattnet i brunnen, blanda för att lösa upp jäst först och omrör sedan hela innehållet i skålen för att införliva vattnet i mjölet.
  1. Vrid degen ut på en mjölad yta (eller arbeta direkt i gsaa ) och börja kneda degen. Vid behov tillsätt mjöl eller vatten i mycket små mängder för att göra degen mjuk och smidig, men inte klibbig. Fortsätt knådning i 10 minuter, eller tills degen är mycket slät och elastisk.
  2. Dela degen i halv och forma varje del i en jämn cirkelhöjd. Placera på de beredda kokkärlarna och täck med en handduk. Låt vila i 10 minuter.
  3. När dugen har vilat, använd handflatan för att platta degen i cirklar ca 1/4 "tjock. Täck den formade degen med en handduk och låt den stiga om en timme, eller tills degen springer tillbaka när den pressas lätt med ett finger.
  4. Förvärm ugnen till 435 F (225 C).
  5. Skapa ångventiler genom att placera brödets topp med en mycket skarp kniv eller genom att pissa degen med en gaffel på flera ställen.
  6. Baka brödet i ca 20 minuter - rotera pannorna ungefär halvvägs genom bakningstiden - eller tills brödenna är rika färgade och ljuka när de tappas. Överför brödet till en rack eller handdukfodrad korg för att svalna.

Recept Tips:

Om du hellre vill ha ett tätare bröd med starkare korns smak, ersätt lite av det vita mjölet med ännu mer helt vete.