Easy Ras El Hanout Recept

Ras el hanout är en komplex, aromatisk marockansk kryddblandning som är så berömd förknippad med marockansk mat , det gör alltid listan över livsmedel att ta tillbaka från en resa till Marocko .

Den bokstavliga översättningen av ras el hanout från arabiska till engelska är "chef för affären", vilket innebär att denna blandning av kryddor är det bästa erbjudandet i en kryddsaffär. På grund av sin fria användning i mrouzia , ett lamm och honungsrätt med intensiv krydda, ras el hanout kallas också ibland mrouzia krydda.

Inga två versioner av denna kryddablandning är desamma, så om du samlar ras el hanout från olika källor märker du små smakvarianter. Medan de flesta recepten inkluderar kardemumma, muskotnöt, anis, mace, kanel, ingefära, olika paprika och gurkmeja, kan totalt 30 eller fler ingredienser användas i varierande kvantiteter.

Blandningen framställs typiskt genom att mala ihop hela kryddor , torkade rötter och löv. Detta recept, håller dock sakerna extra enkla genom att använda mark kryddor du kanske redan har hemma. Om du vill försöka göra en längre, mer komplex och robust version, prova detta autentiska ras el hanout recept .

Observera att relativt få marockaner använder denna kryddblandning i daglig matlagning; I stället reserverar majoriteten det för specialrätter. Kolla in dessa marockanska recept med ras el hanout för att få en uppfattning om hur man kryddar med den. Om du gör din egen kryddblandning bara inte för dig, kan du alltid köpa ras el hanout online.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Mäta alla kryddor i en skål och rör sedan om att kombinera jämnt. Överför kryddblandningen till en glasburk och förvara på en torr, sval plats bort från värme och solljus.

2. Använd ras el hanout som önskat säsong tagines , grytor, kött, fjäderfä, fisk och grönsaker. Det håller bra i flera månader.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)