Marockansk sötpotatissalad Recept

Även om massor av marockanska sallader är avsedda att ätas som dips med crusty bröd som khobz , bryter denna doftande sötpotatis ( batata hlouwa ) sallad som regel och ber om en gaffel. Söta potatisar eller yams är tärnade, simmade tills de är mjuka och sedan försiktigt blandade med en rik buttery sirap smakad med kanel, saffran och honung. Lätt, sött och gott! Rosiner är en valfri men mycket komplementär tillsats.

Servera sallat som ett ackompanjemang till kryddiga måltider, söta och smakfulla tagines , grillad kyckling eller kalkon och grillad kött. Eller överväga att göra det till en vegetarisk entree genom att servera den med marockanska karamelliserade lökar och russin ( tfaya ) över couscous, ris eller andra spannmål.

Också försök sötpotatis i marockansk couscous med sju grönsaker eller i en vegetarisk sötpotatisodine.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du använder russin, plocka över dem och kassera eventuella stammar. Placera dem i en liten skål, täcka med kokande vatten och sätt dem åt sidan för att suga medan du börjar salladberedningarna.
  2. Skala de söta potatisarna och skär i 1/2 "skivor. Skär varje skiva i 1/2" pinnar; buntar sedan upp pinnarna och skär dem i 1/2 "kuber. Ju mer potatis-kuberna är jämnare, desto jämnare kommer de att laga mat.
  1. Tvätta sötpotatis kuber i en skål med kallt vatten; virvla runt dem med fingrarna för att ta bort överflödigt stärkelse. Töm de kubade potatisarna i en kolsyrare, skölj med rinnande vatten och överför dem till en 2-kvarters kruka.
  2. Täck potatisarna med kallt saltat vatten, lägg över hög värme och koka. Koka i ca 5 minuter, eller bara tills potatisen är ömt. Försök att undvika överkokning eller kuberna kommer att förlora sina rena kanter och blir mjuka.
  3. Häll de kokta sötpotatisarna i en kolsyrare och låt dem dränera medan du gör sirap.
  4. Töm russin och placera dem i samma kruka där potatiserna kokades. Tillsätt honung, smör, vatten och kryddor. Koka till en simma över medium värme och koka i 1 till 3 minuter, eller tills en sirap bildas. Smak och justera kryddor.
  5. Återgå sötpotatisarna till grytan och rör mycket försiktigt för att belägga dem med sirapen.
  6. Servera den söta potatisen varm eller vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 442
Totalt fett 9 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 206 mg
kolhydrater 87 g
Kostfiber 11 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)