Mjölkfritt glutenfritt bananbröd för celiacs

Om du följer din glutenfria diet (GFD) är det inte lätt för att du älskar "snabba bröd", du har kommit till rätt ställe. Detta bananbröd är inte bara fuktigt, gott och smakfullt, men det är också mjölkfritt och glutenfritt vilket är perfekt för vuxna och barn med allergier mot mejeri, vete eller gluten, celiacisjukdom eller andra tillstånd. Njut av en tjock skiva med ditt morgonkaffe, servera det friskt ur ugnen med brunch eller gör en loaf till en vän. Och, om du vill gå lite överbord, servera den med lite hemlagad chokladhasselnötssprid eller hemlagad margarin.

Jag föredrar att använda Arrowhead Mills 'All-Purpose Gluten-Free Baking Mix för min bakblandning, men gärna välja en annan mjölkfri glutenfri bakblandning eller gör din egen !

Som med något recept som är avsett för personer med allergier, se till att läsa ingredienserna i alla dina receptredienser för att se till att det inte finns några mejeriprodukter, vete eller gluten tillsatser.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt smörj en 9 "x 5" brödspanna med mjölkfri glutenfri sojamargarin eller olja och lägg åt sidan.

2. Kombinera de torra ingredienserna. I en medelstor blandningsskål siktar du samman den glutenfria bakblandningen, vitsocker, bakpulver, natron, mark kanel och salt. Avsätta.

3. Kombinera de våta ingredienserna. I en liten blandningsskål kombinerar du mashed bananer, osötad äppelmos, canolaolja, ren lönnsirap och lätt slagna ägg.

Tillsätt de våta ingredienserna för att beställa ingredienser, blanda tills de är väl kombinerade.

4. Häll smeten i den beredda brödgrytan en bake i 45 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten uppstår mest ren. Överför brödet till ett trådkylskåp och låt svalna svalna i minst 20 minuter innan du tar bort det (om du tänker göra din bröd nu och servera den senare, låt den svalna helt i pannan innan du tar bort den i plastmatfyllning och lagra vid rumstemperatur). Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

Cooks Obs :

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 487
Totalt fett 29 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 421 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)