Tryckkokare Tex Mex Brisket

Smakerna i sydvästra infunderar ett ömt och saftig biffbrisketrecept som lagar mat i din tryckkokare. Nötköttet måste marinera innan du lagar mat, så planera och börja det dagen innan du vill servera den.

Marinaden, rik på kryddor och chili, är verkligen utsökt med ömt kött. Om du gillar din kryddad mat kan du säkert lägga till mer chili. Tänk på att lägga till lite cayennepeppar eller krossade röda paprikaflingor. Eftersom det här är så stor köttbit, kan det ta de extra kryddorna.

Denna underbara maträtt ska serveras med potatismos eller kokad polenta för att njuta av hela den underbara såsen. Vissa skivade tomater skulle vara en utmärkt bageri, liksom en grön sallad kastad med skivad svamp och en olja och vinägerdressing. Till efterrätt skulle en kryddcirkel eller några brownies vara den perfekta efterbehandlingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera malet lök, malet vitlök, chili, brunt socker, honung, chilipulver, ättika, kummin, oregano, salt och peppar i en liten skål och blanda. Gnid denna blandning över alla sidor av nötköttstrålen ; Överför det gnidade köttet till en glasskål.

Täck skålen och marinera biffen i kylskåpet i 24 till 36 timmar.

När du är redo att äta, värm vegetabilisk olja i en tryckkokare över medium hög värme eller använd den "bruna funktionen" på apparaten.

Koka kött, avtäckt, i 6 till 8 minuter, vrid det försiktigt, med tang och en stor gaffel, för att bruna båda sidorna.

Lägg i burk, oskadade tomater, lyft köttet för att låta några tomater gå under köttet.

Lägg på lökkuggarna på tryckkokaren och täck sedan på tryckkokaren och ta upp högt tryck enligt anvisningarna för ditt specifika märke.

Tryck koka biffen i 1 timme vid stabiliserat tryck. Lossa trycket och försiktigt ta bort locket. Kontrollera att köttet är ömt; Det borde vara efter det att laga tiden. Om inte, stänga apparaten, ta upp den till hög temperatur och koka i ytterligare 10 minuter.

För att servera, skiv köttet över kornet. Servera pärlsaften med det skivade köttet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 5 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 71 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)