Marockansk kött och potatis Tagine

Detta enkla tagine recept är en populär familjen måltid i Marocko; Tre kokningsmetoder erbjuds så att du kan välja vilket som är bäst för dig. Köttet kan vara nötkött, lamm eller getkött, och morötter eller andra grönsaker kan läggas till receptet. Använd så mycket konserverad citron som du vill - ju mer citron, tangierna skålen. Konserverade citroner kommer också att lägga till saltighet, så justera krydda i enlighet med detta.

Marockaner tjänar t agine direkt från taginen där den kokades. Marockanskt bröd används traditionellt som en redskap för att skopa allt upp, och harrisa kan erbjudas som kryddor.

Vad du behöver

Hur man gör det

Lera eller Keramisk Tagine Metod

  1. Häll olivoljan i basen av en tagine; ordna lökskivorna över botten och fördela vitlöket ovanpå. Lägg till potatisskivorna (du kan ordna dem snyggt om du vill) och placera köttet på toppen av potatiserna i mitten.
  2. Stänk kryddorna så jämnt som möjligt över köttet och potatisarna. Lägg persilja bukett, oliver, konserverad citron och ca 1 1/2 koppar vatten.
  1. Täck taginen och placera på en diffusor över medium-låg till medelvärme och låt taginen nå en simmer. Det kan ta lite tid så var tålamod. När en simmer uppnåtts, minska värmen till den lägsta temperaturen som behövs för att hålla simmen och koka i 3 till 4 timmar, eller tills köttet är mycket ömt och kan dras av med fingrarna.

Konventionell kruk- eller tryckkokare

  1. Hacka löken istället för att skära den. Skär potatisarna i kilar snarare än skivor. Hacka persilja eller koriander.
  2. Blanda köttet med lök, vitlök, persilja, kryddor och olivolja i en stor kruka eller tryckkokare . Bruna köttet, avtäckt, över medium värme i ca 10 minuter, omblandning ibland.
  3. Tillsätt 3 koppar vatten och lock. Om du använder en konventionell kruka, koka köttet i ca 1 1/2 timmar; Om du använder en tryckkokare, laga köttet med tryck i ca 35 minuter, eller lite längre om du använder lamm eller getkött.
  4. Tillsätt potatis, oliver och konserverad citron, tillsätt vatten om det behövs så att buljongen nästan når toppen av potatisen. Delvis täck och simma i ca 15 minuter, eller tills potatisen är öm och såsen minskas tills den är tjock. Mot slutet av tillagningen, smaka på salt och justera kryddan, om det behövs.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 714
Totalt fett 43 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 23 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 1,306 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 6 g
Protein 37 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)