Röra ägg med spenat

Denna klassiska maträtt är klar i minuter. Du kan använda frusen hackad spenat i stället för de fina spenatbladen om du vill, eller om det är vad du har till hands.

Tina den frysta spenaten under varmt vatten eller i mikrovågsugnen och töm det mycket bra. Fryst spenat rymmer mycket vatten; Om det inte är ordentligt dränerat, kommer dina recept som använder det att vara vattenloggade. Haka den frusna spenaten något. Tillsätt den frusna spenaten till ägget när de krypteras och värm bara genom. Servera omedelbart.

Receptet kan också göras med andra gröna. Hackade grönsaker med grönsak eller senap skulle vara läckra, men de är ganska starka provsmakningar. Använd dem om du gillar dessa ingredienser. Du kan också lägga till olika örter till detta recept. Några färsk basilika och färskhackad persilja skulle vara mycket bra. Vissa riven eller strimlad Colby, Pepper Jack eller provoloneost skulle också vara bra med dessa ägg.

Servera detta recept med lite skarpa bacon eller korv , apelsinjuice, färsk frukt och varmt kaffe och kall mjölk för en underbar frukost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Grova hacka spenatbladet.
  2. Värm olivoljan i en stor stor stekpanna och koka lök och vitlök tills det är skarpt, ömt, cirka 5 minuter, omrör ofta.
  3. Tillsätt den hackade spenaten till stekpannan och koka, rör om ofta tills spenaten är öm, cirka 5 till 7 minuter. Var noga med att laga det här tills vattnet som läcker ut ur spenat har avdunstat.
  4. I en medium skål, slå den tunga grädden med ägg, salt, peppar och timjan tills skummad.
  1. Tillsätt äggblandningen till stekpannan och koka och rör om så att ägget krypteras med spenaten, ca 4 till 5 minuter längre. Strö över osten och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 373
Totalt fett 25 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 438 mg
Natrium 370 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)