Traditionell ryskkålssoppa (Shchi) Recept

Färskkålssoppa eller shchi är en av Rysslands nationella rätter. När soppan är tillverkad med surkål, är den känd som sur shchi eller kislye shchi , och när den är gjord med sorrel, spenat och andra gröna, är det känt som grön shchi eller zelyoniye shchi .

Som med de flesta rätterna varierar recepten från kock till lag och från region till region. Kålssoppa receptet är köttfritt och innehåller ingen surkål. Se nedan, efter receptens anvisningar, för en länk till mer traditionella ryska sopprecept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn, sauté lök i smör tills genomskinligt.
  2. Tillsätt strimlad kål, grovt riven morot och hackad selleri och sauté ca 3 minuter, rör om ofta.
  3. Lägg till löklök, svarta pepparkorn till smak och 8 koppar vatten eller vegetabiliskt lager. Koka upp. Minska värmen och simma, täckt, 15 minuter.
  4. Tillsätt skalade och grovhackade potatisar till soppa och sätt tillbaka till koka. Minska värmen och simma, täckt tills potatis är öm, cirka 10 minuter.
  1. Tillsätt de hackade färska tomaten eller undrained konserverade tomater och sätt tillbaka till koka. Minska värme och simma, avtäckt, i 5 minuter. Justera kryddor med salt och peppar efter smak.
  2. Ta bort lövblad och pepparkorn från potten. Några kockar lämnar pepparkornen. Servera soppa i varma skålar med dill och gräddfil som garnering. Medföljande rågbröd , om så önskas.

Traditionella ryska sopprecept

En typisk rysk måltid börjar med zakuski (aptitretare), flyttar till en stor soppskål, fortsätter till en lika riklig huvudrätt och slutar med en inte alltför söt efterrätt. Soppa är, eller traditionellt brukade konsumeras dagligen i Ryssland, och förklarar de till synes oändliga sorterna.

Tillsammans med shchi innehåller de mest populära och mest traditionella sopparna rassolnik (njur-nepelsoppa), borshch ( betesoppa ), botvinia (fisk soppa med gröna grönsaker), solyanka (baksmälla soppa), kharcho (georgisk lamm och ris soppa ), ukha (fisk soppa), sukhoi gribnoi (svamp soppa), okroshka (kall grönsakssoppa med kött) och schav (sorrel soppa).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 753 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)