Cajun Grillning

Att lägga till äkta Cajun-smak för dina cookouts är enkelt

Cajun mat om folkkokningen av fransk-kanadensarna som bosätter sig i träsken och bayous i södra Louisiana. Som med alla människor som flyttar till en ny plats anpassade Cajuns sina inhemska metoder till de inhemska ingredienserna i regionen. I södra Louisiana hittade de krabba, flodräkor, ostron, kräftor och ett brett utbud av spel som inkluderade allt från vilda kalkoner till grodor. Ris är dock stiftet av Cajun matlagning.

Nu medan de flesta människor associerar Cajun matlagning till en potten måltid (en riktigt stor kruka), kan de sanna smakerna av Cajun matlagning användas i de flesta saker. Först och främst tittar vi på de enda potten måltiderna, rätter som Gumbo och Jambalaya . Dessa är tjocka, varma rätter fyllda med kött och grönsaker som korv, skinka, yams, okra och tomater. För att verkligen städa upp dessa rätter vill du grilla de primära ingredienserna innan du lägger dem i grytan. Människor tror inte på mig, men det bästa sättet att verkligen göra köttet av en sådan maträtt står ut om du vill grilla den först. Detta ger så mycket smak att det är ett brott att inte.

Av alla de amerikanska matlagningstraditionerna har Cajun varit den mest utvecklade utvecklingen. Från dessa en-pot klassiker till Cajun stekt kalkon, svarta fiskar (och allt annat), och hela listan av Cajun kryddor, såser och kryddor. Cajun har kommit att betyda värme med smak.

Genom detta menar jag att den typiska Cajun-smaken har en bra värmekälla från en mängd olika chilies och paprika och en hel mängd smaker som är beroende av örter och kryddor som fänkålfrön, kanel och kummin. Detta ger dig möjligheten att lägga till Cajun-smaken till nästan vilken maträtt du vill ha. Jag personligen ger kredit till Justin Wilson för denna popularisering av Cajun-smaken.

Självklart kommer en viss purist att säga att detta inte är Cajun. Tja, titta på vad mest av vad världen kallar italienska, gå sedan till Italien och äta. Etniska smaker av mat uppstår medan recepten utvecklas. Cajuns bosatte sig i Förenta staterna för hundratals år sedan men det finns ingen känd rekord av friterad kalkon fram till sekelskiftet. Justin Wilson själv sa att han först säger det på 1930-talet. Låter inte precis som ett gammalt recept på mig, men där går du. Cajun matlagning utvecklas och kommer att fortsätta att utvecklas under en längre tid än.

För att ge dig en uppfattning om hur man får Cajun-smaken i vad som helst som du grillar, försök denna enkla gnidning:

Slå samman allt i en kryddkvarn och strö över nästan allting. Jag gillar den här på ägg och allt jag grillar.