Äkta Ras El Hanout Recept - Marockansk Spice Blandning

Marockos berömda Ras el Hanout är en av de mest eftertraktade kryddblandningarna i samband med etnisk mat. Det skulle leda till att du tror att det är en daglig smak i marockanska hem, men i själva verket använder många kockar det bara i en handfull mycket traditionella rätter som Rfissa , Mrouzia och Couscous Tfaya . Det borde inte hindra dig från att experimentera med det, men fortsätt och använd lite där du vill lägga till en komplex, aromatisk nyans till marockanska rätter eller kefta . Det fungerar bra, till exempel i tagines med morötter och torkade frukter, söta och smakliga kombinationer och med lite grillat kött och fjäderfä och i många soppor. Marockanska Recept med Ras El Hanout ger dig några fler idéer.

Det arabiska namnet ras el hanout översättar bokstavligen till "chef för affären", en hänvisning till kryddblandnings status att vara det bästa av vad en kryddsleverantör har att erbjuda. Traditionellt har blandningen en lång lista över ingredienser som är unika från en kryddsaffär (till en annan. Antalet kryddor kan nå 30 eller mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 338 F (170 C). Placera gurkmeja rot, ingefära rot och galanga rot på en bakplåt och skål i den förvärmda ugnen i 15 minuter. Ta bort pannan ur ugnen och lägg åt sidan.
  2. Något minska ugnstemperaturen till 325 F (160 C). Ordna de återstående kryddorna (med undantag för muskot och saffran) på ett rimmat bakplåt och lägg i ugnen i 10 minuter. Ta bort och lägg åt sidan.
  1. Använd en mortel och pestel för att krossa gurkmeja och ingefära. Överför de krossade rhizomerna till en skål och tillsätt de andra rostade kryddorna. Rör om att blanda, slip sedan fint (i partier om det behövs) i en kryddkvarn.
  2. Sifta kryddorna i en medelstor skål och kassera eventuella kvarvarande ämnen i sifferet. Tillsätt saffran och muskotnöt och rör om att kombinera.
  3. Förvara kryddblandningen i en lufttät metall eller glasbehållare bort från solljus.