Ricotta Cake med Cake Mix Recept

Du kanske inte tror att du kan göra ricotta tårta med kaka mix, men du kan använda en vanlig kaka mix och göra en traditionell ricotta tårta. Receptet börjar med gul kakablandning som du hittar i mataffären och kombinerar ricottaost.

Det finns gott om recept där ute för ricotta kaka. Vissa har andra smaker som hallon eller citron.

Mer om Ricottaost

En ricotta tårta innehåller ricotta ost, som är en vasslaost som är gjord av vassle som finns kvar från ostproduktionen. Det görs genom koagulering av proteiner, albumin och globulin, som finns kvar efter kaseinet används för att tillverka ost. Ricotta betyder "återkokt" och osten produceras genom att passera vätskan genom en fin trasa så att osten ligger kvar. Det liknar kockost i vätska genom en fin trasa så att osten ligger kvar. Det liknar stallost i konsistens och kan ha varierande fettinnehåll. Den har en lite söt smak.

Produktionen av det går tillbaka till bronsåldern i Italien. Traditionellt gjordes det med vassle och en liten mängd mjölk. I USA är helmjölk ricotta populär och kallad "ricottone". I matlagning används den ofta som en del av italienska måltider, eller i cheesecake och cannolis. När det blandas med ägg och kokta korn, är det mittpunkten i napolitanska pastiera, en populär italiensk påskpai.

Fler typer av Ricottaost

Det finns olika typer av ricotta-ost som är tillgängliga, och de görs genom olika metoder som bakning, saltning, rökning och ytterligare jäsning. De inkluderar följande:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Smörj en avlång 13-med 9-tums pan.
  3. Blanda ricotta, socker, ägg och vanilj i en skål. Lägg sedan till den gula kakemixen.
  4. Blanda ingredienserna noggrant.
  5. Överför blandningen till pannan.
  6. Baka i 55 minuter till en timme.
  7. Kyl kakan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 343
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 156 mg
Natrium 262 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 0 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)