Baklava Recept Med Valnötter Och Mandel

Baklava är skålen som folk tycker om när de tänker på grekisk efterrätt . Baklava är en ständig favorit, ett klassiskt grekiskt bakverk med fläckig phyllodeg som är skiktad med kanelkryddad nötfyllning och badad i sötsirap. Det är knäckt och sött och mycket dekadent.

Denna speciella version är säker på att inte bara behaga folk som älskar grekisk mat utan även de som föredrar nötter i deras desserter. I detta fall kombinerar valnötter och mandlar för att göra denna version av det grekiska konditoriet rik och smakfullt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered fyllningen och Phyllo

 1. Blanda valnötterna, mandlarna, sockret och kanel i en skål. Avsätta.
 2. Förvärm ugnen till 325 F.
 3. Ta försiktigt bort phyllo-rullen från plasthylsan. De flesta paket kommer i 12x18 tums ark när de öppnas helt. Med en sax eller en skarp kniv skär du arken i halv för att göra två staplar av 9x12 tums ark. För att förhindra torkning, täck en stapel med vaxpapper och en fuktig pappershandduk medan du arbetar med den andra.

Montera Baklava

 1. Använd en pastellborste, borsta botten och sidorna av en 9x12 rektangulär panna med smält smör. Börja med att lägga 6 ark Phyllo, var noga med att borsta varje med smält smör.
 2. Tillsätt hälften av mutterns blandning i ett jämnt lager. Klistra ner det med en spatel att platta.
 3. Fortsätt läggning ytterligare 6 ark phyllo, borsta varje med smält smör. Tillsätt kvarvarande mutterblandningen i ett jämnt lager. Topp med de återstående phyllo-lakan.
 4. Innan du bakar, gör det bästa lagret av phyllo (se till att du inte går över det övre fyllningsskiktet) för att möjliggöra enklare skärning senare. (Du kan placera pannan i frysen i 10 minuter eller så för att härda de övre skikten och använd sedan en serrated kniv för att göra poäng.)
 5. Baka i en förvärmd ugn i ca 45 minuter eller tills phyllo blir en rik guldfärg.

Gör sirap

 1. Blanda med vatten och socker i en mellanskockpanna och blanda väl.
 2. Tillsätt nötkött och simma över medelhög värme i ca 20 minuter. Du vill ha sirap att vara något tjockare. Ta bort från värmen och kassera naglarna. Rör i citronsaften. Låt sirapen svalna något.
 3. När baklava är ur ugnen och fortfarande varma, suger sirapen noggrant över hela skålen. Baklava kan kylas eller förvaras vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 370
Totalt fett 26 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 95 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)