Lammskivor Braised i Red Wine Recipe

Braised lamb shanks är en underbar maträtt att göra om du älskar långkokt kött som är ömt och faller av benet. Lamm är redan ömt, men shankerna har mycket bindväv i dem och långsam matlagning bryter ner det och ger dig saftigt kött med en rik, smaklig vätska som du sedan kan använda för att göra en läcker sås.

För att göra dessa braised lamm shanks behöver du en stor nederländsk ugn eller brazier - en som är tillräckligt stor för att rymma kött och lager, och säker för både ugn och ugn. Se till att det också har ett tätt passande lock.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 325 ° C (165 ° C).
 2. Skydda eventuellt överskott av fukt från lammskyddet med rena pappershanddukar. Detta kommer att förbättra browning i nästa steg.
 3. Värm oljan över hög värme i en tung, gjuten järnholländsk ugn eller brazier, lägg sedan till lammskålen och smörj dem ordentligt på alla sidor, med ett par tangar för att vrida dem. När du har en fin brun skorpe på alla sidor av köttet, ta bort den från pannan och sätt den åt sidan.
 1. Tillsätt en halv kopp vin och skrapa av alla smutsiga bitar på botten av pannan. Tillsätt morötter, selleri, lök och vitlök till kruka och laga mat i 5 minuter eller tills lökan är något genomskinlig.
 2. Nu återför lammet till potten och lägg till tärnad tomat , beståndet, resten av vinet och lökbladet, timjan, rosmarin och pepparkornen. (Du kan knyta pepparkornen i en ostknippbunt om du vill, så att du kan hämta dem lättare senare.) Värm på spisen tills vätskan kokar, täck sedan med ett tätt passande lock och överför det hela till ugnen.
 3. Koka 3 timmar och vrid axlarna en gång ungefär halvvägs. När lammet är ömt och köttet drar bort från benet är det gjort.
 4. Ta bort grytan från ugnen, ta bort lammskivorna och sätt dem åt sidan, täckt medan du gör såsen.
 5. Du får se ett lager av fett ovanpå brajsningsvätskan. Vi ska använda detta fett för att göra en roux för såsen. Skim av så mycket fett som möjligt, och spara cirka ¼ kopp av det. Du kan kasta resten, eftersom det skulle göra såsen för fet.
 6. Värm fettet i en separat kastrull, rör sedan gradvis in mjölet tills en pasta bildas. Värm i några minuter, rör om tills roux är en rik brun färg.
 7. Återställ återstående brödvätskan till en koka, reducera till en simma och vispa i rouxen. Minska i ca 15 minuter, dra sedan genom en finmaskigt sikt och krydda till smak med Kosher-salt .
 8. Ordna lammskålen på en varm tallrik (ovanpå några potatismos eller krämig polenta om du vill), sås generöst och servera genast.

Se även: Braised Oxtail Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1549
Totalt fett 99 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 43 g
Kolesterol 425 mg
Natrium 1,068 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 4 g
Protein 120 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)