Hälsad Bakad Kyckling Wonton

Detta enkla Chicken Wonton recept följer en läsares förslag att minska fettet och kalorierna genom att baka istället för att steka de fyllda wontonerna. Jag har också använt reducerat fett jordnötssmör och en sockersubstitut. Varje wonton har cirka 55 till 60 kalorier.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 grader Fahrenheit (ca 175 grader Celsius). Spray 2 9 x 13 tums bakplåt med non-stick matlagningsspray (som Pam).

2. Värm wok över medelhög till hög värme. Tillsätt 2 matskedar olja, drizzling det ner på wokens sidor. När oljan är varm lägg till skalot, vitlök och grönlök . Rör på en kort stund , tillsätt sedan kycklingköttet och rör om det på hög värme tills kycklingen byter färg och nästan kokas genom.

Rör om de övriga ingredienserna. Ta bort wok från brännaren och låt blandningen svalna.

3. Ställ ut wonton wrappersna med en liten skål fylld med vatten. Lägg ut 1 wonton wrapper och lägg ungefär 1 matsked kycklingblandningen i mitten. Doppa fingret i vattnet och kör det längs kanterna av wontonförpackningen till våt. Ta ett annat wontonomslag och placera det på toppen på ett sätt som bildar en stjärnform (dvs toppomslaget ser ut som en diamant istället för en kvadrat). Fortsätt med resten av blandningen.

4. För att laga wontonen, lägg dem ut på bakplåten och sprut lätt med kokspray. Baka i 12 till 15 minuter tills gyllene vänds halvvägs genom matlagning.

Dim Sum och Party Recept
Huvudsaklig kinesisk matreceptfil

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 69
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)