Kronärtskocka och Soltorkad Tomatpasta är en enkel och smaklig Veganskål

Ibland är de enklaste matvarorna så hälsosamma och välsmakande, det är svårt att tro att de är gjorda med bara några ingredienser. Denna pasta recept med soltorkade tomater, kronärtskocka hjärtan och färskhackad basilika kombineras för att bli mycket större än summan av dess delar och är en helt fantastisk vegetarisk och vegansk pasta maträtt.

Och vad som kan vara lättare-kronärtskockor och soltorkade tomater kan poppas ur en burk och kastas på en tallrik pasta för att ta en maträtt från vanliga och dagliga till gourmet. För att göra denna maträtt ännu mer imponerande, lägg till det minsta av en balsamikvinägerdryss i slutet, använd rostade paprikor i stället för färska och byt nyframställd pasta för det torkade boxade sorten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sautee den malet vitlök i olivolja i 1 till 2 minuter. Tillsätt röda paprika och låt värma i ytterligare 1 till 2 minuter.
  2. Tillsätt de soltorkade tomaterna, kronärtskockhjärtan, oliverna och basilikan och låt koka tills de är uppvärmda genom omröring ofta, i ca 2 till 3 minuter. Torka inte över, eftersom du förlorar den goda färska smaken från basilikan.
  3. Kasta med kokt pasta och servera.

Tips, variationer och ytterligare recept

Det är viktigt att ingredienserna dräneras väl för att undvika en oljig eller vattenaktig pastarätter.

Du kan placera de oljepåverkade soltorkade tomaten på pappershanddukar innan du lägger dem och försiktigt pressar kronärtskockhjärtan med en träsked i en kolsyrare är ett bra sätt att ta bort vätskan.

Det här receptet är perfekt precis som det är, men du kanske vill toppa det med lite havsalt eller koshersalt och friterad svartpeppar. Du kanske vill spruta lite parmesanost i slutet (eller använd näringsjäst att spruta på toppen om du äter vegan).

Gilla detta recept? Det finns mycket mer enkla vegetariska pasterdiner som du kan tycka om, till exempel krämig, lågmjölkad veganpasta primavera , fullvete pasta primavera med paprika och citron- och tallmut Cappellini-pasta . Och om du letar efter en vegetarisk pastasalat, välj från någon av dessa 15 vegetariska pasta sallad recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 101
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 125 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)