King Cake Recept

Denna grundläggande Louisiana King kaka är gjord med en rik brioche deg. Om möjligt, använd en stativblandare med paddla och degkrokfästen för att blanda och ät degen.

Konungkakan är gjord för Louisana karnevalsäsong som slutar med Mardi Gras. Enligt legenden kommer den som finner med dold böna, mynt eller figur att ha lycka till.

Vad du behöver

Hur man gör det

Mjuka jäst i vatten. Kombinera mjöl, socker, muskot och salt i mixskål. Rör i citronskal. Gör en brunn i mitten och häll i jästblandningen och mjölken. Tillsätt ägg och äggulor, och med en stor träsked tillsätta gradvis torra ingredienser i flytande. Slå i smör och fortsätt att slå tills degen bildar en boll. Blandningen och knådningen kan göras i en stativblandare med paddlefästet och degkroken.

Placera degen på mjölkbräda och strö över mer mjöl om det behövs för att hålla sig fast vid skålen eller ytan. Knäböj med hand eller med mixern med degkrokfästet tills det är smidigt och elastiskt.

Pensla inuti den stora skålen med 1 matsked mjukat smör. Sätt degen i skål och vrid den till att belägga hela ytan med smöret.

Täck skålen och lägg åt sidan i 1 1/2 timmar eller tills den fördubblats i bulk.

Borsta ett stort bakplåt med kvarvarande smör.

Kasta deg ned på lättmjölkad yta. Knäda i några minuter, sedan klappa och forma degen i en lång rulle ca 14 inches lång. Placera på bakplåten och form i en cirkel. Pensla med ägg och mjölkblandning. Pressa bönor eller docka i deg så att den är gömd. Sätta åt sidan för att stiga i ca 45 minuter till 1 1/4 timmar, tills det fördubblats.

Placera en ugnshållare i mitten av ugnen. Värm ugnen till 375 ° F (190 ° C / gas 5).

Baka kakan i 25 till 30 minuter, eller tills det är guldbrunt. Skjut kakan på trådstället för att svalna.

Vaniljglass : I en liten blandningsskål kombineras 1/2 kopp siktad konditorisocker med 2 tsk mjölk och 1/4 tesked vanilj. Rör tills mjuk; torka över kakan.

Stänk kakan generöst med de färgade sockerarna och lägg sedan in de kanderade frukterna "juveler" i kungens krona.

Du kanske också gillar

Make-Ahead Cinnamon Rolls With Cream Cheese Icing

Basic Brioche Bröd

Brödmaskin Hot Cross Buns

Fuktig sydlig kokosnötkaka (Poke Cake)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 133 mg
Natrium 430 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)