Caprese sallad - tomat, mozzarella, basilikumsalad

Caprese sallad är en läcker tomatsallad och det kunde inte vara lättare att göra. Som alla enkla rätter skiner ingrediensernas kvalitet verkligen, så var noga med att använda de rypaste, mest smakrika tomaterna du hittar, helt super färskt, krämig, vacker mozzarella och doftande gnistrande grön basilika i detta caprese salladrecept. Detta recept är oändligt flexibelt - beloppen nedan är fler riktlinjer än vad som helst. Känn dig fri att betala med proportionerna eller lägg till andra element som passar din smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kärn ut tomaternas stammar ände, avlägsna vitt iskött nära stammen genom att sätta in en paringskniv i 45 grader vinkel nära stammen, rotera tomaten runt bladet och ta bort (och kassera) biten av kärna.
  2. Skär tomaterna i 1/4-tums skivor (en skarp kniv hjälper till att göra jämn och jämn skivor).
  3. Skär mozzarella i likadana 1/4-tums skivor. Viktigare än den exakta tjockleken på tomaterna och mozzarellaen är att de alla är jämnt skivade. Balansen mellan de ljusa tomaterna och krämig mozzarella är nyckeln till överklagandet av denna enkla skapelse.
  1. Laga tomat- och mozzarella-skivorna på en serveringsfat eller på fyra individuella salladsplattor. Du kan lagra dem ganska bokstavligen, bara ovanpå varandra, eller fläta dem ut mer, vilket är vad jag föredrar, så varje lager får en träff av basilikan och olivoljan som kommer att komma.
  2. Drizzla sallad (er) med olivolja och dem strö dem med salt till smak, om du vill. Massor av människor föredrar Caprese sallad, utan saltning, men till mina smaklökar drar även de bästa tomaten nytta av en liten träff av natrium.
  3. Du kan lämna basilikan löv hela, riva dem för hand i mindre bitar eller skära dem i band. För den eleganta bandliknande effekten, lämnar basilikan en över varandra, rullar dem upp i längdriktningen och använder en vass kniv för att skära rullen i mycket tunna skivor. Ribbons av färsk basilikan kommer att resultera. (För detaljer, se hur man skär färska basilika löv i vackert tunna band .)
  4. Stänk basilikan över sallad (er). Servera omedelbart.

Vill du göra dessa framåt? De kommer att lida. Du kan klippa mozzarella före tid, men denna sallad är så snabb att komma ihop, vi kan inte rekommendera sista minuten-tillvägagångssättet tillräckligt starkt!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 20 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 268 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)