Grilled Sweet Potato Fries Recept

Spara oljan för något annat eftersom dessa söta potatis är stekta precis på grillen. Den enda oljan du behöver är ca 1/4 kopp. Bara nog för att få dem krispiga. Medan de grillar, pudlas de med en salt och lime vinaigrette som ger rätt smak för att göra dem utsökta!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor kruka med vatten till koka.
  2. Medan det är uppvärmning, skär av de spetsiga ändarna av sötpotatisen. Skär sedan in i halv längd och varje halv i tre eller fyra kilar, beroende på storlek. Släpp kilen i kokande vatten och låt koka i ca 5 minuter medan du tänder grillen.
  3. Ta bort sötpotatis kilar från vattnet och placera på ett par pappershanddukar på en stor tallrik och låt tiden dränera ca 5 till 6 minuter. Blanda olja, lime juice salt, oregano och kummin.
  1. Använd ett stort par grillar tang och en vikad bit pappershandduk, applicera flera lager olja på grillgaller.
  2. Börja omedelbart att borsta omkring 1/2 av kalk-oljeblandningen på potatisarna, vrid dem över tills de är alla belagda i kryddblandning. Placera på grillen och laga i några minuter. Minska temperaturen eller flytta till en svalare del av grillen och fortsätt grilla tills du är klar. Pensla med kvarvarande kalkoljeblandning under tillagningsprocessen. Söta potatisfries ska vara mjuka genom mitten, men tillräckligt starka för att hålla ihop.
  3. När du har kokat, ta bort från grillen och ordna på en tallrik. Servera med en doppsås eller aioli av din smak. Dessa går också bra som en rätter till grillad fisk, kyckling, fläsk och till och med hamburgare.
  4. Retur kan lagras i en lufttät behållare och återuppvärmas i ugnen. De kommer inte behålla sin krispighet, men de kommer fortfarande att vara ganska läckra.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 72
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,404 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)