Don Julio Tequilas Review

Vid en ålder av 17 år 1942 öppnade Don Julio Gonzalez sitt första tequila destilleri och hans namn har varit nästan synonymt med lyx, allmänt tillgänglig tequila sedan dess. Namnet märker nu en portfölj av 100% blå agave tequilas med en smak för alla, från den lätta sötheten av Blanco till sin karamell 1942 Añejo. Frågan om favoriter bland linjen är ett personligt val; Några gillar verkligen den distinkta pepparspetsen av Real och 1942, medan den släta smutsen Añejo är perfekt för andra.

Blanco

Don Julio Blanco har en näsa fylld med toner av karamell och söt, bakad agave , som påminner om att äta agave direkt ur ugnarna. Tjockleken är överraskande i en blanco och den rymmer en härlig karamellfärg rakt igenom till mål. Denna skarpa tequila är idealisk för blandning i någon tequila-cocktail som sinnet kan föreställa sig.

Reposado

Reposado tequila producerad av Don Julio är en pärla av sitt slag, eftersom det borde övervägas att mästaren tequilero revolutionerade Reposado-kategorin produktion. Det har anteckningar av kanel och honung med en något rökig finish och växtbaserade smaker i hela. Gör vad du vill med denna tequila; snyggt, kallt, blandat, det är allt bra här.

Añejo

Tjock, doftande och saftig, Don Julio Añejo är min personliga favorit av varumärket. Det är inget annat än söt och smidig, mycket brandy-liknande.

Añejo öppnar med en essens av ek, ros och söt agave, med en lätt ingång följs snabbt av karamell med någonsin så små chokladanteckningar som samtidigt är robusta och släta. Finalen är varm, lång och oakig, liksom fylld med äkta agave sötma.

1942

Smaken av Don Julio 1942 återspeglar sitt namn när det gäller att vara gammal, framstående och förfinad (även om den inte är från 1942, bara en jubileumsflaska). Denna tjocka halmfärgade tequila fylls med arom av körsbär, vanilj och färskt halm för att visa upp dess komplexitet. Det smakar varm ek och kanel med en lång brun sockerfärg som blästras av noter av peppar.

Real Extra Anejo

Utanför Anejo, lägger den extra åldringen av de två tequilaerna på toppen av linjen några intressanta anteckningar, och följaktligen fem år i ek gör upplevelsen av Don Julio Real allt annat än tråkigt. Näsan är fylld med ek och örter med en antydan citrus medan gommen vågar mellan rik mörk chokladkaramell och en pepparknut som gör ett extra utseende i mållinjen.

Besök deras hemsida

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren.