Kyckling-Stekt Biff Med Vit Kycklingrecept

Kyckling-stekt biff serveras med peppery vit sås och har en skarpare beläggning än dess liknande motsvarighet, stekta stek. Servera med kex.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 275 °.

2. Lägg kubbiffstycken i ark av vax eller pergamentpapper. Använd en köttmjölkare eller rullpinne , försiktigt pound köttet för att tenderera det. Sässkubbiff med salt och peppar.

3. Ställ upp en brödstation genom att blanda 2 koppar mjöl med salt och peppar i stor skål. I en medium skål, kombinera 2 ägg med 2 koppar mjölk och vispa att kombinera. Smaka med salt och peppar.

4. Fyll canolaolja i en stor sautépanna eller gjutjärnspanna till ½ tum djup. Varm över medelhög värme.

5. Medan oljan är uppvärmd, muddar kubbiffen i mjölet, sedan mjölken och äggblandningen och åter in i mjölet igen.

6. Lägg det panerade köttet i den uppvärmda oljan i satser så att den inte överbelastas. Koka kubbiff till guld, cirka 3 till 4 minuter per sida. Ta bort, överför till bakplåt och lägg i ugnen för att hålla det varmt.

7. I en medium sautépanna över medelhög värme, varmt baconfett eller rapsolja. Lägg till mjöl och vispa för att kombinera för att skapa en roux. Kombinera mjölken, whisking att införliva den med roux tills såsen blir koka. Minska värmen till låg, låt kycklingkoka och förtjocka till önskad konsistens, ca 8 till 10 minuter. Smaka med salt och peppar.

8. Ta bort kycklingstekt biff från ugnen, sked sås över dem och servera.

Sidor att njuta av med kycklingstekt biff:
Sötstil kärnmjölk kex
Stekt gröna tomater
Pepparrot potatismos
Snabb och enkel senapsgreen