Ugn Fried Fried Fillets

Haddock är en lätt, mild och läcker fläckig vit fisk relaterad till torsk. Om du inte hittar kolja, prova det här receptet med torsk, flounder eller sållfiléer. Var noga med att justera tiden i enlighet därmed om filéerna är tunnare eller tjockare än koljafiléer.

Använd vitlök eller parmesan krydda brödsmulor, eller tillsätt vitlökspulver eller några matskedar riven parmesanost till vanliga brödsmulor.

Denna läckra kolja är lättare än den typiska friterad fisken, och den är fortfarande läcker och fläckig. Servera denna läckra stekt ugn med tartarsås , coleslaw och pommes frites eller ångad grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linj en bakfat med folie. Pensla folien med olivolja. Använd en vitlök eller citronfylld olja om du har den.
  2. Värm ugnen till 425 F (220 C / Gas 7).
  3. Skär fisken i betjäningsstorlekar. Stänk lätt med salt och peppar.
  4. Sätt mjölet i en bred skål, panna eller tallrik.
  5. Vispa ägg och mjölk i en bred skål tills blandningen är jämn.
  6. Sprid brödsmulorna i en bred skål, pan eller tallrik.
  7. Ordna skålen och tallrikarna i denna ordning: mjöl, mjölk och ägg, då brödsmulor .
  1. Doppa fiskfiléerna i mjölet, belägg noggrant och doppa sedan i mjölken och äggblandningen. Coat med brödsmulor. Ordna på bakpannan och upprepa med de återstående filéerna och breading.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i ca 10 minuter. Vänd och fortsätt att baka i ytterligare 8 till 10 minuter, eller tills den är kokt igenom. Fisken kommer enkelt att flakas med en gaffel. Låt lite mer tid för tjockare bitar.

Servera med citron kilar och tartar sås eller remouladesås . Serverar 4 till 6.

tips

Obs! En kockfilets svansänd är generellt tunnare än huvudänden. När du lägger filetten på bakfatet, kläm den tunnare svansänden under filén så att biten är ganska jämn i tjocklek. Om filéerna är ojämna, ta bort tunnare bitar från ugnen lite tidigare än tjockare bitar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 330
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 230 mg
Natrium 785 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)