Södra Kärnmjölkkakor

Detta är vårt favorit recept för södra kärnmjölk kex. Kakorna är gjorda med förkortning och smör, tillsammans med kärnmjölk och andra ingredienser. Mjukt vetemjöl kommer att göra dessa ännu ljusare, men allmjölksmjöl kommer att vara bra. Nyckeln är hur mycket du hanterar degen. Knä och rulla försiktigt och så lite som möjligt.

Jag gillar att göra fyrkantiga kex eftersom jag kan klippa ut dem på en gång - inga re-rullande skrap När du skär ut kakor, skrotas skivorna för att skära ut ytterligare kex och de blir lite hårdare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F. Justera ugnsstället till mittläget.
  2. I en stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, läsk och salt. Skär i kyld förkortning och smör tills du har bitar storleken på små ärter. Gör en brunn i mitten av torra ingredienser; häll i kärnmjölk. Med en träsked, blanda försiktigt torra ingredienser i kärlmjölken, tills blandningen klämmer ihop. Om nödvändigt, tillsätt några teskedar av kärnmjölk.
  1. Överför degen till en lättmjölkad yta. Täck degen ut i en cirkel ca 8 tum i diameter och 1/2 tum tjock. Använd en 2 1/2 till 3-tums kexskärare, skär ut och placera på obehandlat bakplåt. Samla skavorna och klappa i en runda och repetera.
  2. Baka på mitt ugnsstället i ca 10 till 12 minuter tills kakans toppar är lättbruna.
  3. Gör 10 till 12 kex, beroende på storleken på din kexskärare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 152
Totalt fett 9 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 444 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)