Vad är flatbread?

Flatbread poppar upp på matvarans hyllor och på restauranger över hela landet. Jag har sett det på gourmetrestauranger till franchise-subaffärer. Det har blivit lite av en trend, men flatbread har funnits sedan de gamla egyptiernas dagar. Det är verkligen inget nytt koncept.

Traditionell Flatbread

Traditionellt är flatbread i grunden osyrad bröd, som är gjord utan jäst. Mjöl, vatten och salt är huvudingredienserna.

Det rullas ut platt och kokt, vanligtvis i en tegelugn. Medan den härrörde från det gamla Egypten, har många kulturer versioner av flatbread. Från naan i Afghanistan och Indien till tortillan i Central- och Sydamerika, har flatbreaden producerats nästan överallt.

Andra kommersiella Flatbreads

Den platta som du beskrivit låter mycket som ett kors mellan pitabröd och naan. Det är verkligen ingen sådan som en amerikansk flatbread, men den flatbread jag ser överallt ser ut, känns och smakar mycket som pita och naan. För mig smakar det för mycket som att det är bakat i ett kommersiellt bageri med extra ingredienser. Jag föredrar smaken och kostnaden för att göra det hemma.

Så här använder du Flatbread

Du kan göra mycket med flatbread. Du kan äta det vanligt, vilket är gott eller använd det i stället för någon annan typ av bröd. Många människor gillar att göra sin egen pizza med flatbread . Lägg bara till sås, ost och påfyllningar.

Koka i ugnen i ca 10 minuter vid 350 och du kommer en gång att ha en bra pizza, min vän. Det påminner mig om pizza i Europa! Förresten, pizza deg är också en typ av flatbread.

Bortsett från pizza är flatbreadsmörgåsar ett annat bra sätt att använda flatbread. Flatbread gör en utmärkt smörgås eftersom det är hardy.

Det kan hålla mycket kött eller grönsaker och någon sås du lägger till gör inte brödet fuktigt. Prova att lägga vitlökssås som används i gyros på vitt bröd. Du får min poäng.

Personligen skulle jag aldrig betala $ 2 för två stycken flatbread, särskilt när du kan göra det hemma för mycket mindre. Här är ett lätt recept på naan som ger dig ett dussin eller flera bitar av flatbread för $ 2. Dessutom kan du alltid frysa om du har gjort för mycket!