Vegetarisk Kikärterad Salladsmörgåsrecept

Mashed kikärtsalladsmörgås är en hälsosam vegetarisk smörgås som lite liknar en tonfisksmörgås och har mycket protein från kikärterna (garbanzo bönor), vilket gör det till ett perfekt lunch alternativ för vegetarianer och veganer, eller någon som gillar tonfisk sallad, kyckling sallad eller äggsalladsmörgåsar och letar efter ett alternativ. Om du behöver en vegetarisk mock-tuna sallad recept, är detta receptet att försöka. Se även: Högproteinsallad och smörgåsar till vegetarianer och veganer

Tillverkad med smaker och ingredienser som liknar en kyckling sallad eller en tonfisk sallad, är denna chickpea sallad gjord med kikärter, majonnäs, senap, selleri och söt pickle relish. Du kan lägga till i en liten färsk dill om du råkar ha lite till hands också, och beroende på personliga preferenser kanske du vill lägga till lite tärnad lök eller till och med lite hackad grönlök. Kikärter gör ett bra köttbyte i denna sandwhich!

Om du bara gör kikärtsallad (och inte smörgåsar med bröd) är alla ingredienser glutenfria, men du kanske vill kolla majonnäs, senap och smak av tillsatser.

Behöver det vara vegan ? Använd bara en äggfri vegansk majonnäs (mitt favoritmärke är Vegenaise) i stället för vanlig majonnäs eftersom alla övriga ingredienser är äggfria, mjölkfria och veganer.

Se även: Fler vegetariska och veganska smörgåsidéer

Vad du behöver

Hur man gör det

Först om du använder färska kokta kikärter planerar du ca 1 2/3 kopp, kokt och jag rekommenderar att du lagar dem lite extra längre än vanligt så att de är extra mjuka och lätta att masha.

Blanda de beredda kikärterna med majonnäs, senap och citronsaften tills kikärterna är mest släta men fortfarande lite klumpiga för en fin konsistens. Tillsätt den söta pickle-förfriskningen, malet selleri och lite salt och peppar.

Du kan stanna här, och pläter din kikärsallad på sallat och servera precis som det, eller du kan göra smörgåsar. För att göra smörgåsar först skaka lätt skivor bröd och lägg ett tunt skikt sallad på brödet, lägg sedan på med tomater och en skopa av den färdiga kikärtsalladblandningen.

Receptet gör tillräckligt för att förbereda sig på tre kikärtsalladsmörgåsar eller två portioner av kikärtsallad.

Om du gillar att göra köttfria smörgåsar, här är några fler vegetariska och veganska smörgås recept du kanske vill försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 614
Totalt fett 25 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 689 mg
kolhydrater 77 g
Kostfiber 16 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)