Kyckling sallad med ört majonnäs

Kyckling sallad är en av mina favorit luncheon rätter, och jag gör nästan alltid en kyckling sallad när vi väntar middag företag. Medan de nybräda kycklingbrösten gör en fantastisk kyckling sallad, är en rotisserie kyckling från din lokala marknad en perfekt acceptabel genväg, och det kommer att smaka lika bra. Eller använd rostade kalkonbröst i salladen.

Denna kyckling sallad tar på extra färsk smak med rostad kycklingbröstkött , lite citronsaft i majonnäs och färskhackade örter. Servera denna härliga kyckling sallad i smörgåsar eller i salladkoppar för en utsökt lunch eller lättmiddag. Jag älskar denna kyckling sallad i rostat bröd med sallad och tomater skivor, och jag brukar servera smörgåsar med en sida pommes frites eller potatischips.

Vad du behöver

Hur man gör det

Linja en bakpanna med nonstickfolie eller sprayfolie med nonstick matlagningsspray. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6).

Ordna kycklingbrösten på bakpannan och strö över salt och nybakad svartpeppar. Baka i ca 15 minuter. Vänd och fortsätt att baka i 15 till 20 minuter längre, eller tills kycklingen är grundligt kokad men inte överkokt. Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 ° (73,9 ° C).

Ta bort kycklingen från ugnen och låt den svalna. När kycklingen är cool nog att hantera, tärning eller hugga den i små bitar.

Kombinera 1/2 kopp majonnäs med örter och citronsaft. Blanda majonnäsblandningen med den hackade kycklingen och tillsätt mer majonnäs, efter behov, efter smak. Rör i salt och peppar, smaka på.

Servera kyckling sallad i smörgåsar eller på sallad eller blandade grönsaker med avokado skivor eller skivad färsk tomater. Lägg till chips eller pommes frites för en tillfredsställande lunch eller lätt lättmiddag.

Serverar 4 till 6.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 753
Totalt fett 52 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 219 mg
Natrium 394 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 66 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)