Korv och potatissoppa med Kale

Potatis, italiensk korv och näringsrik kale samlas i denna smaskiga soppa. Denna tjocka och hjärtliga soppa är den perfekta måltiden för en skarp hösten eller vinterkvällen. Det gör en bra lunch soppa också. Servera koppar av denna läckra soppa tillsammans med smörgåsar eller en sallad.

Använd söt italiensk korv eller en annan mild eller kryddig färsk fläskkorv i denna smakfulla potatissoppa. Om du gillar att undvika rött kött, gör det med kalkonkorv. Bacon ger en god garnering till soppan, men släppa om du vill. Om du inte använder bacon, öka smöret till 4 matskedar.

Använd gärna choppade blad, escarole eller spenat i soppen om du inte har fräsch eller frusen kale till hands. För en krämigare soppa, minska mängden kycklingmassa till 3 koppar och öka den tunga krämen (eller en halv och en halv ) till 2 koppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Sticka korven på flera ställen med en gaffel. Placera dem i en nederländsk ugn eller stor kastrull. Tillsätt vatten för att täcka och koka. Minska värmen till låg, täcka pannan och laga korven i ca 20 minuter. Ta bort korven på ett skärbräda och skiv dem tunt. Avsätta.
 2. Sätt den tärade bacon i en stekpanna över medelvärme koka tills det är skarpt och brunat, vrid och rör om ofta. Ta bort bacon till pappershanddukar för att tömma.
 1. Överför 1 matsked av bacon-drypparna till pannan som används för att laga bacon. Tillsätt smöret på pannan och lägg det över medelvärme.
 2. När smöret har smält, lägg till den hackade löken och skivad morötter. Koka tills löken är ömma och rör om ofta. Tillsätt timjan och vitlöket och fortsätt att laga matlagningen i 1 minut längre, omrör hela tiden
 3. Tillsätt mjölet i pannan och rör om att blanda. Fortsätt tillagning i ca 2 minuter, omrör hela tiden.
 4. Tillsätt kycklingstocken och koka, omrör ofta.
 5. Täck pannan och minska värmen till lågt; sjuda i 10 minuter.
 6. Lägg till reserverade bruna korvskivor och potatis; täck och koka i 15 minuter längre.
 7. Lägg till kale; täck och koka i 5 till 10 minuter längre, eller tills grönsakerna är mycket ömma.
 8. Tillsätt den svåra grädden i soppen och rör om att blanda. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov. Fortsätt laga tills soppen är varm.
 9. Smula den reserverade bacon över soppan och garnera med ost, om så önskas.
 10. Servera soppen med crusty bröd eller buttered kex .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 462
Totalt fett 29 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 71 mg
Natrium 1,087 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 4 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)