Mikrovågsugn Choklad jordnötssmörkakor

Det finns ett lurt för att göra dessa kakor: se till att socker och mjölkblandningen kommer till en fullständig kokning i mikrovågsugnen. Skär inte på mikrovågens tillagningstid. Om du vill göra dessa i en kastrull, se No-Bake Chocolate Peanut Butter Cookies .

Dessa underbara nejbake-kakor är ömma och krämiga, med en fin söt konsistens från havregryn. De är de perfekta behandlarna för att göra på en varm sommardag när barnen är uttråkad och du vill inte slå på ugnen. Dessutom kombinerar de två av mina favoritredienser: choklad och jordnötssmör.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor mikrovågssäker skål, kombinera sockret, mjölken, kakao, salt och smör och blanda väl. Mikrovågsugn med hög effekt i 2-1 / 2 minuter. Ta bort från mikrovågsugnen för att röra om. Tvätta skeen och skicka tillbaka skålen till mikrovågsugnen.
  2. Mikrovågsugn i 2-1 / 2 minuter längre, eller tills blandningen kokar noga i 1 minut. Ta sedan bort skålen från mikrovågsugnen och rör om jordnötssmöret och vanilj tills det är slät. Tillsätt havremjöl och blanda väl. Använd inte vanlig eller snabb havremjöl; snabbkokande havregryn är avgörande för framgången med detta recept.
  1. Låt blandningen stå i 10 minuter, omblandning ibland för att låt havremjöl absorbera en del av vätskan.
  2. Släpp blandningen med skedar på vaxpapper eller perkamentfodrade bakplåtar eller Silpat-plåtar. Låt kakorna svalna tills du kan röra blandningen; sedan omforma kakorna för att göra dem mer en bollform. Låt svalna helt; butik tätt täckt vid rumstemperatur.
  3. Du kan också hälla denna blandning i en 9 "fyrkantig pan som har smörts med osaltat smör, låt svalna och skär sedan i rutor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 156
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)