Basic Guacamole Recept: Lätt och hemlagad

Om du behöver dina avokadoer för att bli till guacamole super snabb, eller om du aldrig har gjort hemlagad guacamole innan, är detta receptet att försöka. Med hjälp av bara några enkla ingredienser och färdiga eller köpta salsa gör det här hemlagade enkla och grundläggande guacamol receptet snabbt och enkelt att förbereda och helt idiotsäkert. Det är bara ett grundläggande guacamolrecept, med allt du behöver och ingenting du inte gör: bara avokado, limejuice, salsa och lite vitlök, salt och cayenne. Även om du kanske vill lägga till några färska hakade koriander, om det är din sak.

Jag älskar "halvhemmade" recept som det här enkla och enkla receptet eftersom de har all bekvämlighet med en butiksköpt matlagad mat med all stolthet och friskhet i en hemlagad måltid. Så, om du letar efter en "halvhemmad" eller "cheaters" guacamole, läs vidare.

Detta recept är helt vegetarian , vegan och, om du kontrollerar ingredienserna på din butiksköpta salsa, borde det vara glutenfritt också. Och om du letar efter enklare vegetarisk mexikansk matmat för att prova hemma, har jag vad du behöver här .

Se även: Mer enkla hemlagade guacamole recept att prova

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först, se till att din avokado är bara mjuk och mogen. Om det inte är det kanske du vill kolla in några tips för hur man rippar avokado här .
  2. Skiv din avokado i hälften och ta bort gropen. Skruva ut det gröna köttet i en liten eller medelstor skål.
  3. Därefter mash avokado med en gaffel till nästan jämn, eller tills önskad konsistens uppnås. Vanligtvis är några små bitar ok, men du vill ha det oftast slät. Å andra sidan finns det ingen fel sätt att göra guacamole, så du kan göra det så smidigt eller så tjockt som du vill.
  1. När din avokado är mashed, lägg till citron- eller limejuice, den tillagade salsan, vitlökspulveret, havsaltet eller koshersaltet och cayennepulveret, chilipulveret, hetsås eller taco-såsen, om du använder den. Blanda försiktigt allt tills de är väl kombinerade.

Det är allt!

Du kan justera kryddorna till smak, eller bara fortsätt och doppa dina marker och njut av din superlätta guacamole med köpta salsa!

Guacamole tips:

Se även: Mer enkla hemlagade guacamole recept att prova