Snabbt nötkött med snö ärter Rörsteg

Denna skönhet av denna maträtt är att den är både enkel och anpassningsbar: fläsk, kyckling eller till och med tofu kan ersätta nötköttet och andra gröna grönsaker som broccoli kan användas istället för snö ärter.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skär biffen över spannmålen i tunna remsor 1 1/2 - 2 tum långa. Placera biffremsor i en skål och tillsätt marinade ingredienser (risvinet eller torra sherry, sojasåsar, asiatisk sesamolja, svartpeppar, socker och majsstärkelse ) en i taget, tillsätt majsstärkelsen senast. Blanda väl med biffen och marinera i 15 minuter.

2. Värm en wok eller stor stekpanna på mellanhög till hög värme och tillsätt 2 matskedar olja.

När oljan är varm, lägg till biffen. Låt sear (brown) i en minut, rör sedan om tills röken är borta och nötköttet är nästan kokt. Ta bort biffen från pannan och dränera. Torka ut pannan.

3. Värm 1 matskedolja i wok eller stekpanna. När oljan är varm tillsätt vitlök och snö ärter. Rör fröerna, omrör hela tiden tills de blir mörka gröna (upp till 2 minuter). Stänk saltet över snö ärterna under omrörning.

4. Sätt tillbaka nötköttet i pannan. Tillsätt kycklingbuljong, vatten eller risvin. Rör om i en minut att blanda allt ihop. Servera varmt.

Matlagningstips: För extra smak, använd preseasoned olja vid stekning av biffen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 200
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 67 mg
Natrium 447 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)