Garden Barley Oxtail Soup Recept

Grönsaker och korn berika denna hjärtliga gjord med oxtails (biffstjärt) och laddad med nötkött. Denna tvåstegsprocess börjar i crockpotten och slutar på spisen för att koaxera all den läckra biffens smak från oxtails. Använd gärna dina favoritgrönsaker och ge soppan en liberal dos av nymalt svartpeppar för en liten spark. Detta är komfortmat vid sitt bästa och den mest smakrika grönsaksbiffensoppa du någonsin har haft. Om du inte kan hitta oxtails, kan du ersätta korta revben, men smaken kommer inte vara lika rik.

Vad du behöver

Hur man gör det

Stänk oxtails generöst med salt och peppar. Värm en stor, tung stekpanna över medelhög värme. När det är varmt, belägg botten med olivolja. Bränn oxtorna snabbt på alla sidor. Du måste göra det i 2 satser.

Placera oxtails i ett enda lager i en stor oval crockpot. Häll tomater över toppen och strö med oregano. Tucka lakan löv i blandningen så de är täckta. Koka på låg i 8 till 10 timmar eller på hög 5 till 6 timmar tills köttet faller från benen.Låt oxtailsna svalna tills du kan hantera dem, ta sedan bort köttet från benen och kasta bort allt överskott av fett. Placera köttet i en behållare, täck noggrant och kyl. Häll vätskan i en separat behållare, täck noggrant och kyl i minst 6 timmar eller över natten. (Du kan göra detta upp till 2 dagar i förväg.)

När du är redo att göra soppen, ta bort och kassera det fettlager som har stigit till toppen av behållaren med vätskan. (Vätskebasen kommer vara gelatinös och fast.) Placera i en stor lagerpott tillsammans med köttmjölk och vatten. Koka långsamt och tillsätt sedan kornet. Låt kornet koka i 10 minuter, omblandning ibland.

Lägg till morötter, selleri, söta lökar och potatis till beståndet. Simmera tills bara ömma, lägg sedan till gröna bönor eller ärter och majsen. Återgå till en simmer och koka ytterligare 5 minuter tills de frysta grönsakerna värms igenom. Lägg till en generös mängd nymalt svartpeppar och salt till smak före servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 706
Totalt fett 28 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 203 mg
Natrium 527 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 9 g
Protein 74 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)