Teriyaki Chicken Thighs Recept

Teriyaki Chicken Thighs är ett fantastiskt grillat recept på ben-in, skinless kyckling lår . Kycklingen marinerar i timmar i kylskåpet, sedan grillas till anbud och saftig perfektion.

Du kan göra mer av denna marinaden om du gillar den och förvara den i frysen i 1/2 koppen åtgärder. Sedan när du vill göra detta recept igen, tina det i kylskåpet över natten, marinera kycklingen nästa dag och grilla sedan. Du måste planera lite med den här metoden, men resultaten är så värda.

Du kan använda benfria, skinnfria kycklingbröst för detta recept, men tillagningstiden blir kortare. Och marinera inte kycklingen längre än 24 timmar, eller marinaden börjar faktiskt göra köttet tuffare.

Servera detta underbara recept med lite varmt kokt ris för att njuta av marinaden, en grön sallad, några scones eller middagsrullar, och lite sparris eller gröna bönor du grillar rätt tillsammans med kycklingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en stor skål, kombinera sojasås, teriyaki sås, brunt socker och honung. Vispa ihop tills det är smidigt. Tillsätt kycklingbuljong, lök, vitlök, ingefärarot, svartpeppar, vitpeppar, fem kryddpulver och rökt paprika och vispa tills de kombineras.

2. Lägg kycklinglåren till marinaden; täck och kyl i 2 till 24 timmar.

3. När du är redo att äta, förbereda och förvärma en gas- eller kolgrill , bygg en tvåsidig eld.

Gör en sida 3 briketter tjocka, den andra 1 briketten tjock. Om du använder en gasgrill, sätt på alla brännare till högt tills det är varmt, stäng sedan av en av brännarna.

4. Ta bort kycklingen från marinaden; sätt marinaden i en medium kastrull.

5. Grilla kycklingen, flytta den runt grillen efter behov och vrid två gånger, i 25-35 minuter tills kycklingen registrerar 165 ° F på en pålitlig kötttermometer.

6. Låt kycklingen kokas i 3 till 5 minuter tills den är förtjockad. Under de senaste fem minuterna är kycklingen på grillen, glasyr kycklingen med marinaden.

Du kan servera resterande marinaden på sidan. Det är utsökt drizzled över varmt kokt ris eller polenta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 653
Totalt fett 30 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 1,072 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)