Kassava (Yuca) Typer och beredning

Kassava är en lång knölstärkelseformad rot omkring två inches runt och åtta inches lång. Roten har ett brunt fibröst skinn och snövit inre kött. Eftersom det blåser lätt, säljs det ofta i en skyddande vaxbeläggning. Andra namn för kassava är yuca, maniok, mandioca, yucca rot, casabe och tapioka.

Cassava är infödd till Brasilien och de tropiska områdena i Amerika. Det odlas allmänt över hela Latinamerika och Karibien.

Det var och är fortfarande en väsentlig rotgrönsak i den karibiska kosten. Det har funnits, sedan före Columbus ankomst, som en basfood av Taino, Karibien och Arawak befolkningen, särskilt i form av kassava bröd. Eftersom det var så viktigt för kulturen, vördade infödingarna det. Ett 1554 spanskt historiskt redogörelse beskriver en ceremoni där en infödd präst välsignade kassava bröd och sedan dela upp den bland de närvarande stammen. Mottagarna behöll sedan brödet för att skydda sina familjer mot fara under hela året. Kassava är fortfarande ätit över alla öar idag och du hittar det högt på marknaderna.

Förberedelse

Kassava är oerhört mångsidig; det kan kokas, bakas, ångas, grillas, stekas , mashed eller läggas till grytor. Ofta serveras det med kött som ströks med salt, peppar och limejuice. Många recept kräver att det ska rivas. När den kokas blir den gul, lätt genomskinlig, lite söt och tjuv.

Roten kan också göras till en markmjöl eller mjöl genom att tvätta, peeling och gittera det och sedan pressa ut saften och torka maten. Måltiden kan köpas redan beredd och fryst. På franskinfluensade öar är kassavajtid känd som farine , en förkortad form av farine de manioc.

Kassava kan också göras i flera andra föremål. Tapioka är kassava stärkelse som används i puddingar och som förtjockningsmedel. Andra beredningar inkluderar deg för empanadas och tamales, chips och fritters. Cassareep , en viktig ingrediens i pepparpot, är en sammanslagning av kokad cassavajuice i kombination med andra kryddor. Dominikaner gör en salig yucaomsättning som heter cativías. I Jamaica är bam bam det kollektiva begreppet som används för mat gjord av kassava som bröd, pannkakor och muffins. Bammy, eller bammie, är tjockt bröd av kassava mjöl. Det brukar äts med stekt fisk eller saltfisk och ackee.

När du köper kassava rötter leta efter fasta rötter, utan mjuka fläckar. Också, om möjligt, köpa hela rötter som inte har tagit slut.

Kassava Bröd

Grated bitter yuca används för att göra casabe, som är en traditionell, skarp, osyrad, flatbread populär i Dominikanska republiken. I Förenta staterna säljs casabe på specialmarknader eftersom bittert kassava inte är tillgängligt och det tar tid och skicklighet - ett riktigt karibiskt hantverkarebröd. Det är lika skarpt som en cracker. Brödet säljs i plastpåsar eller inslaget i papper och bundet med en sträng. På de fransktalande öarna kallas brödet smärta de kassav och på spansktalande öar kallas det pan de casabe.

Urbefolkningen utvecklade en metod för att extrahera giftig Prussinsyra från den bittera kassava för att göra brödet. Det innebär att peeling, tvättning, rivning och pressning med en matapie (hängande säck). Tryckningen avlägsnar den giftiga vätskan. När den är separerad från saften torkas massan i solen och görs sedan till bröd eller insvept i bananblad för förvaring. Processen var mödosam och hela byar skulle delta i förberedelserna. Den giftiga vätskan användes sedan för att spika sina jaktspjutar och pilar.

typer

Det finns två sorter av kassava-söt och bitter. Båda innehåller prussinsyra (hydrocyansyra), som kan orsaka cyanidförgiftning. Matlagning eller pressning av roten tar bort giften noga. Kassava kan aldrig ätas rå. Bitter eller vild, kassava innehåller tillräckligt med syra så att den kan vara fett giftig om den ätas rå eller underkokt.

För att undkomma Conquistadorsna var de förtryckta infödingarna kända för att begå självmord genom att äta rå kassava.

Bli inte skrämmad. Du kommer inte komma i kontakt med bitter kassava i amerikanska butiker. Söt kassava säljs på amerikanska marknaderna fräscha eller frysta. Bitter kassava bearbetas till säkra ätbara mjöl och stärkelser, som i sin tur görs till bröd , bakverk och kakor.