Bacon och hälsa

Bacon är ett bra låg-carb mellanmål

Bacon och hälsa

Konsumenterna är idag inte i fet stil. Som ett resultat är fläsk ungefär femtio procent smalare idag än för 30 år sedan. En tre ounce del av magert fläsk är bara cirka 200 kalorier. För de som har lågt kolesterol och / eller låg fetthalt, finns det kalkon, kyckling och till och med vegetariska baconprodukter.

För de på högprotein, lågt kolhydratdieter, gör bacon ett bra mellanmål när det stekas upp knaprigt.

Det levererar den knäcka som ofta saknas på dessa dieter, medan det mesta av fettet återges. En standard kokad bit bacon innehåller cirka 30 till 40 kalorier per skiva, och ännu mindre om du lagar det långsamt tills det är mycket skarpt och dräneras väl på pappershanddukar. Du kan laga mat i förväg och förvara i en zip-upp väska i kylskåpet. För uppvärmning, rulla helt enkelt i en pappershandduk (som kommer att suga upp ännu mer av fettet) och dyka in i mikrovågsugnen i cirka 30 till 45 sekunder.

När du lagar bacon, laga inte på höga temperaturer under långa perioder. Hög värme kan vända nitrithärdningsmedlen till nitrosamin. Bacon kokad i mikrovågsugnen innehåller färre nitrosaminer. ( Läs synopsis ) Nitrater används för att inte bara bevara färg utan också som ett konserveringsmedel för att retard rancitet i fett- och döda botulismsbakterier. Nitrit har varit föremål för kontroverser som ett potentiellt cancerframkallande medel i vissa djurförsök.

Resultatet är ännu oklart. Det finns nitratfria baconprodukter på marknaden. Kontrollera etiketter.

Mer om Bacon:

Hur man lagar bacon
Baconhistorik
Bacon kusiner och ersättare
Val av bacon och lagring
Baconekvivalenter och substitutioner
• Bacon och hälsa

kokböcker

Allt smakar bättre med bacon
Bruce Aidells fullständiga bok med fläsk
Gris Perfekt
Charcuterie: Hantverk av saltning, rökning och härdning
Fler kakor