Pojka en hel kyckling för en enkel måltid (eller flera)

När du pochar en kyckling, gör du faktiskt två saker: En, du gör en utsökt pochad kyckling. Det är uppenbart. Men två, du gör också en salig kycklingsbuljong som du kan använda i alla slags underbara recept. Lyckost!

Poaching en kyckling är ett bra sätt att göra en enkel och hälsosam familjen måltid. Och eftersom det inte finns något tillsatt fett, är en pocherad kyckling en riktigt hälsosam måltid också. (Eller flera måltider.)

Du kan dra av det kokta köttet och använda det i grytor, kyckling sallad, kyckling enchiladas, kycklingpotten eller något antal pastarätter. Den lyckliga sanningen är faktiskt att när du har pochat en kyckling, är du bara några minuter från att göra hemlagad kycklingnudelsoppa.

Följande steg beskriver hur man pocherar en hel kyckling. Du skulle använda en något annorlunda metod om du bara skulle pocha kycklingbrösten .

Poaching en kyckling

  1. För att börja pochera din kyckling, ta en titt först och se om din fågel har den lilla väskan i kaviteten. De brukar inte, men det är värt att kolla bara om det är fallet. Och om det är där, ta bort det.
  2. Skölj kycklingen under kallt rinnande vatten och låt det tappa i cirka fem minuter. Om du råkar använda en luftkyld kyckling kan du hoppa över sköljningsteget.
  3. Medan det händer, högg upp en lök, ett par morötter och två eller tre selleri stjälkar.
  1. Nu överför kycklingen till en stor kruka. Tillsätt hackad lök, morötter och selleri tillsammans med en matsked full pepparkorn; en vitlöksklyfta (skalad och krossad) eller två; ett laurblad och några färska örter . Mitt favorit sätt att göra denna pochade kyckling är med en kvist eller två färska salvor, även om fräsch timjan, rosmarin, marjoram, oregano, dragon eller även persilja skulle vara fantastiskt.
  1. Täck nu kycklingen med vatten, sätt i en matsked Kosher-salt och koka det. Därefter sänka till en simmer, täcka med ett tätt passande lock och koka i ungefär en timme och tjugo minuter. Observera att en simmer betyder någonstans mellan 180-200F. Du får se några bubblor stiga upp försiktigt, men du vill inte ha det mer kraftfullt än det.
  2. Efter ungefär en timme kan du lägga till några nya potatisar, röda potatisar eller Yukon Gold-potatisar, skurna i bitar. Vissa rovor, skalade och tärningar kan också läggas till vid denna tidpunkt om du önskar.
  3. Efter hela timmen och tjugo minuter, stäng av värmen, ta bort kycklingen och överför den till en sorts stor stekpanna, ett bakplåt eller till och med en stor skål för att svalna i ungefär tjugo minuter. Spara buljongen! Det är flytande guld, full av smak och kropp.
  4. När kycklingen är cool nog att hantera, kan du dra av allt kött, med en gaffel för att ta bort de hårdare bitarna. Och när det är klart kan du till och med återskapa slaktkroppen för att göra en härlig kycklingstock .

Använda Poached Chicken Meat

Alternativt kan du låta den pochade kycklingen svalna i ungefär fem minuter och dra sedan den ihop i de åtta styckena (två var och en av bröst, lår, trumma och vinge) och servera med buljong och grönsaker.

Senare kan du ta bort det återstående köttet från slaktkroppen.

Om du ville, kunde du simma några äggnudlar i buljongen medan du drar köttet av kycklingen. Lägg sedan köttet i skålar tillsammans med grönsaker, buljong och nudlar för en läcker kycklingnudelsoppa. Om du gör nudlar kanske du vill hoppa över potatisarna, men rosorna kommer verkligen att göra en vacker kycklingsoppa.

Slutligen kan du spänna och kyla buljongen och använda den för att göra såser, soppor, ris, risotto eller i princip allt du skulle använda kycklingbestånd för. Här är 10 sätt att använda kycklingslager .