Jamaican Beef Patties

Detta recept från jamaicansk biffpatties är gjord med ett fläckigt bakverk och fyllt med en högkryddat nötkött fyllning.

Dessa bakade patties kan hittas i Jamaica på vägarna, matkiosker, snacks, kantiner och var som helst som säljer mat. Det är ett måste om du någonsin besöker Jamaica.

De är lätta att göra och är mycket större än traditionella patties. Ett favorit sätt att äta dem i Jamaica är sandwiched mellan coco bröd (en jäst smörgås bulle som innehåller ingen kakao och ingen kokos trots sitt namn). Tvätta det med en iskall öl, en varm dryck eller en kall fruktdryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör konditoren deg

 1. Till en stor skål, tillsätt mjöl, 1 tsk salt och gurkmeja och blanda noggrant.
 2. Gnida förkortning till mjöl tills det finns små bitar av förkortning helt täckt med mjöl.
 3. Häll i 1/2 kopp isvattnet och blanda med händerna för att föra degen ihop. Håll i isvatten 2 till 3 matskedar åt gången tills blandningen bildar en deg.
 4. På det här skedet kan du skära degen i 2 stora bitar, linda i plast och kyl i 30 minuter innan du använder den.
 1. Alternativt skär degen i 10 till 12 lika delar, lägg på en tallrik eller bakplåt, täcka säkert med plastfolie och låt kyla i 30 minuter medan du fyller på.

Gör fyllningen

 1. Lägg till nötkött i en stor skål. Stänk i allspice och svartpeppar. Blanda ihop och lägg åt sidan.
 2. Värm olja i en porslin till varm.
 3. Tillsätt lök och sauté tills det är genomskinligt. Tillsätt varm peppar, vitlök och timjan och fortsätt att sauté i ytterligare en minut. Tillsätt 1/4 tsk salt.
 4. Tillsätt kryddat nötkött och kasta för att blanda, bryta upp några klumpar och låt koka tills köttet inte längre är rosa.
 5. Tillsätt ketchup och mer salt till smak.
 6. Häll i 2 koppar vatten och rör om. Koka upp blandningen och minska sedan värmen och låt sjuda tills det mesta av vätskan har avdunstat och allt som återstår har minskat till en tjock sås.
 7. Vika i gröna lökar. Ta bort från värme och låt svalna helt.

Montera Pattiesna

 1. Slå ihop ägget och vattnet för att göra ett äggtvätt. Avsätta.
 2. Nu kan du laga degen på två sätt.
 3. Första metoden: Mjöl arbetsyta och rullningspinne. Om du hade klippt den i 2 stora bitar, ta sedan en av de stora bitarna och rulla ut den i en mycket stor cirkel. Ta en skål med en bred kant (ca 5 tum) och skär ut tre cirklar.

 4. Placera ca 3 hälls matskedar av påfyllningen på 1/2 av varje cirkel. Doppa ett finger i vattnet och fuktar bakverkets kanter. Vik över den andra hälften och tryck för att försegla.

 5. Ta en gaffel och krympa kanterna. Klipp av extra för att få det att bli snyggt och enhetligt. Placera på ett pergamentfodrat bakplåt och fortsätt att fungera tills du har rullat all deg och fyllt pattiesna.
 1. Andra metoden: Om du hade förskuren degen i enskilda bitar, arbeta med en bit deg åt gången. Rulla ut den på en mjölad yta i en 5-tums cirkel eller lite större. Oroa dig inte om kanterna inte är perfekta.

 2. Placera 3 hällande matskedar av påfyllningen på ena sidan av cirkeln. Doppa ett finger i vattnet och fuktar bakverkets kanter. Vik över den andra hälften och tryck för att försegla.

 3. Ta en gaffel och krympa kanterna. Klipp av extra för att få det att bli snyggt och enhetligt. Placera på ett pergamentfodrat bakplåt och fortsätt arbeta tills du har rullat all deg och fyllt pattiesna.

Stek och servera Pattiesna

 1. Placera pannorna i kylskåpet när du värmer ugnen till 350 F.
 2. Strax innan du lägger pannorna med pattiesna i ugnen, borsta pattiesna med äggtvätt.
 3. Baka patties i 30 minuter eller till guldbrun.
 4. Kyl på trådställen.
 5. Servera varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 425
Totalt fett 33 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 239 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)