Knob Creek Single Barrel Reserv Bourbon Whisky Review

En enda fatversion av Knob Creek

Knob Creek, den berömda super premium bourbon gjord av Jim Beam och vördad av bourbon entusiaster världen över, är nu förenad med Knob Creek Single Barrel Reserve. Bourbon aficionados bör glädjas eftersom Knob Creek Single Barrel Reserve är en av de bästa bourbonsna i Amerika.

Vad är Single Barrel Reserve?

Single Barrel Reserve är ett raffinerat urval av samma whisky som används för att producera Knob Creek .

Skillnaden är i antalet fat från vilka whiskyen är framställd.

För att skapa standarduttrycket av Knob Creek, väljas många fat från lageret av färdiga whisky som är tillgängliga. Dessa blandas sedan samman för att skapa den signaturen Knob Creek smaken.

När det gäller Single Barrel Reserve, väljs individuella fat för sina unika smaker och speciella nyanser som gör whiskyen bara lite bättre än de andra. Whiskyen blandas inte och smakprofilen för varje sats av Single Barrel Reserve kan ändras baserat på den fat som väljs till flaska vid den tiden.

Single Barrel Reserve är också flaska på 120 bevis i motsats till Knob Creek 100 bevis. Båda är åldrade i 9 år.

Granskningen av Knob Creek Single Barrel

Näsa

Vid 120 bevis är Knob Creek Single Barrel Reservat nästan flaskat på full hållfasthet. Vissa bourbon fans kommer att finna det här höga beviset roligt, men de flesta vill lägga till några droppar kallt vatten för att helt frigöra smaker och aromer i detta stora bourbon.

Utan vatten packar denna bourbon en stor, alkoholisk stans, följt av hints av kanel, vanilj och karamell. Med bara lite vatten öppnas Knob Creek Single Barrel Reserve, med kryddiga rågnoter, varm ek, och en exotisk honungad ljusstyrka börjar dyka upp.

Kropp och Palate

Detta är en whisky som kan hantera lite vatten utan att förlora sin rika kropp och som vattnet fungerar sin magi, börjar mer smaker börja dyka upp.

På gommen domineras rika mörka chokladnoteringar tillsammans med kryddiga råg- och kanelsmakar. Det finns en fast ek komponent och allspice, muskotnöt och kryddnejlika och undertoner av varm vanilj bundt kaka. Resultatet är en läcker, sofistikerad och helt anmärkningsvärd bourbon whisky.

Avsluta

Knob Creek Single Barrel Reserve har en lång, komplex och mycket trevlig finish. Mer mörka chokladsmaker förekommer först, blandad med rika heta kakao och svarta valnöt och fudge anteckningar inför kanel, äppelpaj kryddor innan den slutar med en varm vaniljbundtkakton som mildrar lätt av gommen.

Slutgiltiga tankar

Knob Creek Single Barrel Reserve är en av de bästa bourbon whiskyerna på marknaden och ett måste försöka för fans av Knob Creek, Jim Beam eller bara bourbon whisky i allmänhet.

Entusiaster kommer att njuta av att jämföra skillnaden mellan Knob Creek och Knob Creek Single Barrel Reserve. Det finns anmärkningsvärda förändringar av en annars identisk whisky när destillatörerna börjar spela med bevis och enstaka fat mot batchbon.

Dessutom, på en föreslagen pris på 40 dollar, är detta en av de bästa whiskyerna på marknaden för pengarna.

Om Knob Creek Single Barrel Reserve Bourbon Whisky

Redigerad av Colleen Graham