Jim Beam Kentucky Fire Bourbon Whisky Review

I 2014 lanserade Jim Beam ett annat smaksatt bourbon till marknaden och det blev snabbt avfyrade. Kentucky Fire är en kanel-infunderad version av den populära whiskyen och gick med i Beams smakportfölj, som inkluderar Red Stag , Apple , Honning och Maple. Följande med återuppkomsten av kanelsprit, Kentucky Fire är ett välkommet tillskott till spritskåpet och toppar min lista över smakerna som varumärket erbjuder.

Jag måste först och främst erkänna att jag är en kanel fanatiker; smakar nästan vad som helst med kanel och du har min uppmärksamhet. Jag har emellertid blivit mycket mer selektiv om min kanelgods eftersom det har skett några ganska dåliga exempel och många av alternativen skar det inte av någon anledning. Lyckligtvis är detta inte fallet för Kentucky Fire.

Bourbon och kanelparing

Bourbon och kanel är naturliga följeslagare och människor har druckit dem tillsammans i åratal: Blanda whisky med Goldschlager för en vintervärmare eller med äppelcider i denna Hot Cinn Apple Toddy , eller roliga drycker som The Rooster . Med Kentucky Fire kan du njuta av de två smaken från en enda flaska och det är ganska bra, även utan en bra chill.

Balansen av kanel till det välbekanta bourbonet är trevligt. Varken profil övermanar den andra; kanel är mycket uppenbar och sötsar bourbon perfekt.

Smaksättningen ger också en jämnhet till mållinjen som alltid har varit en klibbning med den vanliga vita etiketten Jim Beam.

Hur man dricker Kentucky Fire

Det är bra som en rak häll (skjut den om du måste), men det är riktigt bra över en isboll för att få den fina chillen utan allt vatten. Äppelcider - varma eller kalla - är också ett bra alternativ för denna kanelbourbon, särskilt den ofiltrerade cider som är fräsch under hösten.

Toddies och kaffe är andra bra alternativ och du kanske gillar detta med ett skott av espresso, skakad och serveras kyld för en kanelbourbon twist på en Espresso Martini . En annan favorit är att göra en enkel blandning av Kentucky Fire och amaretto, en ta på Toastie shooter , som också är utmärkt på klipporna.

Om Jim Beam Kentucky Fire

> Upplysning: Granskningsprov lämnades av tillverkaren.