Italienska Ricotta Cassata Cake Recept

Istället för det vanliga valet av ett rött sammetkaka till sin födelsedag valde min man en kassakaka i år. Påfyllningen på detta Cassata Cake påminner mig om att fylla i en Cannoli , en annan god italiensk efterrätt. Fyllningen är gjord med helmjölk ricotta och chokladchips. Ricotta hjälper till att skära kakans sötma.

Vad du behöver

Hur man gör det

Fyllning:

I en stor skål, kombinera ricotta, pulveriserat socker, kanel och vanilj med en elektrisk mixer. När ricotta-blandningen är så smidig som möjligt (ricotta kommer fortfarande att få det att få några klumpar), rör om i chokladflisen och citronskalan. Täck skålen med plastfolie och kyl det i minst lika länge som det tar att baka kakan. Detta steg kan göras upp till en dag i förväg om så önskas.

Kaka:
Gör din favorit smaksatta 2-lags kaka. När tårtskikten är helt svala, använd antingen en långskalad kniv eller tandtråd för att skära dem horisontellt i 2 lager, vilket ger dig totalt 4 lager. Blanda romet (eller Marsala) i en liten skål med vattnet. Använd en bakverkborste för att borsta toppen av kakans lager med spritblandningen. Ge det en minut eller så att absorbera alkoholen innan du bygger kakan.

Montering av den italienska Cassata Cream Cake :
Placera ett enda kakskikt i botten av en ostkaka (9 tums fjäderform) och sprida med 1/3 fyllnadsblandning. Upprepa med de andra 3 lagren. Vik in den frysta kakan i plast och kyl den i minst 4 timmar. Kylning av kakan över natten är bäst.

Om fyra timmar eller nästa dag, gör den vispgrädde frost. Dra sedan av kakan och försiktigt flytta den till en serveringsplatta med två starka spatler. Frosta kaketoppen och sedan sidorna med vispgräddeblandningen. Dekorera med valfria chokladspån eller chokladchips. Maraschino körsbär runt kakans topp kan också se bra ut.

Glasyr:
Nästa dag, piska grädden med pulveriserat socker och sprit. Slå tillräckligt länge för att fasta toppar bildas. Förvara vispgrädden i kylskåpet tills den är klar att användas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 360
Totalt fett 15 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 397 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)