ANZAC-kakor

ANZAC är en akronym för australiensiska och Nya Zeeland Army Corps, de soldater som kämpade under andra världskriget.

Kvinnor på hemlandet gjorde sin roll för krigsinsatsen genom att göra "Soldiers 'Biscuits" som bara innehåller mjöl, socker, mjölk och vatten för att skapa en stabil kaka som stod upp till sjöfart över havet till sina pojkar i armar som kämpade på Gallipoli .

Dessa krispiga kakor blev kända som ANZAC-kakor. Idag har kakorna, eller kakorna, fått lite av en makeover med tillsats av smör, gyllene sirap och torkad kokosnöt och betraktas som en ikonisk australisk mat .

Kakorna är njutna året runt, men speciellt på ANZAC-dagen firades en national helgdag i Australien och Nya Zeeland den 25 april.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Låt en bakplåt med pergamentpapper och läggas åt sidan.
  2. Smält i en liten kastrull smör 12,5 matsked smör över medelvärme. Tillsätt 1 matsked gyllen sirap och 1 tsk bakpulver till smöret och rör om. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
  3. Blanda ihop 1 kopp allmjölksmel, 1 kopp rullad havre, 1 kopp socker, 1 kopp desiccated kokosnöt och 1/4 tsk salt.
  4. Tillsätt den smälta smör sirap-soda blandningen till de torra ingredienserna och rör om med en träsked för att kombinera ingredienser.
  1. Rul om 1 1/2 matskedar degen i små bollar och platta mellan handflatorna. Placera deg på bakfacket ca 1,5 tum från varandra för att ge utrymme för spridning.
  2. Baka kakorna i ca 10 till 12 minuter eller tills de är guldbruna. Ta bort kakorna ur ugnen och låt dem sitta på bakplattan i 5 minuter.
  3. Ta bort kakorna från facket och kyla på ett trådstativ. Förvara kylda kex i en lufttät behållare.

Lite mer om ANZAC: erna

Den första stora militära insatsen av ANZAC: erna under första världskriget var landningen av en ubåt som beordrats av Henry Stoker på Gallipoli den 25 april 1915. Gallipoli halvön är Gelibolu i det moderna Turkiet. ANZAC-dagen firas årligen som en dag till minne för alla som dog under kriget.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 680
Totalt fett 39 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 546 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 6 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)