Kyckling med fyrtio klöver av vitlök (Clay-pot) Recept

Var inte rädd för den stora mängden vitlök i detta recept. Vitlöksklyftor är nutty och mjuka när de kokas hela. När du har provat det kan du sluta lägga till ännu mer vitlök, eftersom de är så läckra. Detta klassiska recept innehåller grönsaker för en måltid i en kruka. Om du inte har en lerkökare kan du använda en stor täckt holländsk ugn och minska ugnstemperaturen till ca 375 F.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blöt upp och botten av 3-1 / 4-kvarts (3,25 L) lerkökare i vatten i 30 minuter; dränera. Linjens botten och sidor av ugnen med pergamentpapper.

Kombinera olivolja , rosmarin, timjan , salvia och citronsaft i en stor zip-top väska. Squish att kombinera. Tillsätt vitlöksklyfta , morötter, potatis och pärllök. Tätningspåse och vänd tills alla grönsaker är belagda. Skrupa ut grönsakerna (reservera marinaden) och placera dem runt ytterkanten av lerkökan och lämna utrymme för i mitten.Använd resterande marinaden för att belägga kycklingen och gnugga den i huden. Placera kycklingen i mitten av lerkökan, bröstsidan uppåt. Strö kyckling och grönsaker generöst med salt och. Omslag.

Placera i en kall ugn och sätt temperaturen till 475 grader F. (250 grader C.). Baka tills kycklingen är öm och juicer rinner när låret är iblåst, ca 1-1 / 4 timmar. Ta av locket och baka ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är skarp och brun.

Skär kyckling och duggregn med gryta. Servera med hela vitlöksklyftor, grönsaker och franskt bröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1184
Totalt fett 51 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 285 mg
Natrium 397 mg
kolhydrater 81 g
Kostfiber 10 g
Protein 99 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)