Enkel No-Crust Custard Pie

Detta är en gammaldags vaniljspasta med förångad mjölk, och det är lättare än de flesta vaniljsåsar eftersom det inte har någon tung skorpa. En mixer eller matberedare blandar fyllningen vackert, men du kan också använda en elektrisk mixer. Ett litet mjöl i påfyllningsblandningen gör botten och sidorna stabila och liknar en skorpa.

Tillsätt den här pajen med lätt sötad krämflaska och en strö av riven eller jordad muskotnöt. Eller utelämna flödad grädde och använd en frusad tinad piskad topping.

Se tips och varianter och läsare kommentarer för några fler idéer.

Relaterade recept
En enkel södra klassiker: Citronchess Pie
Old Fashioned Shoo-Fly Pie Pie Recept
Lätt kryddad Kärnmjölk Pie

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 325 ° C (165 ° C / gas 3). Smörj och mjöl en 9-tums pajplatta och lägg den på ett bakplåt. Det är mycket lättare att flytta den fyllda pajen till ugnen när den sitter på ett bakplåt.

Sätt ägg, förångad mjölk och socker i mixern eller matberedaren. Pulsa några gånger för att blanda. Tillsätt mjöl, smält smör, 1 tesked vaniljextrakt och 1/4 tesked mätt muskötnöt. Fyllningen kan blandas med en elektrisk mixer om du föredrar det.

Häll fyllningsblandningen i den beredda pannpannan och överför den, bakplåten och allt till ugnen.

Baka i 35 till 45 minuter, eller tills toppen är ljusguldbrun.

Frisk vispad grädde

Sätt piskrämen i en djup skål och slå på låg hastighet på en elektrisk mixer tills den börjar tjockna. Öka hastigheten till medium och slå tills krämet bildar mycket mjuka toppar. Lägg till konditorernas socker och vanilj. Fortsätt att slå tills topparna är mjuka eller fasta, efter önskemål.

Toppskivor paj med en piskad gräddfil och strö lätt med nyskalad muskotnöt eller jordnötsmusk.

Förvara eventuella rester som omfattas, i kylskåp.

Tips och variationer

Älskar pajskorpa? Tina en frusen pajskorsa, placera den på ett bakplåt och delvis baka det enligt förpackningsanvisningarna. Fyll skorpan med påfyllningen och baka enligt instruktionerna.

Kanel Custard Pie - Slip musslan och damm toppen av paj med ca 1/8 till 1/4 tesked kanel eller en kombination av kanel och muskotnöt.

Reader kommentarer

"Wow - det här var ett enkelt recept att göra !! Det tog mig ungefär 5 minuter att blanda upp receptet och jag smakade bara paj efter det hade svalnat - ÄLSKAR !! Det här påminner mig definitivt om den bakade vanilj min mormor och mamma brukade göra när jag var barn. Lukten av det bakade var så bra. Bra, lätt, komfortmat! Kan inte gå fel med detta recept! " KS

"Nu är det receptet som det som min mormor brukar göra. Hon är borta nu och jag önskar att jag kunde ha fått henne. Det här är så nära, vi kan inte säga skillnaden.

Alla andra använder skaldad mjölk, men den förångade mjölken ger den den smak du letar efter! Det här är så bra !! Tack en miljon. "Shawnna

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 259 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)