Spanakopita Bites: Spenat och Fetaost Appetitörer

Spanakopita biter är mini phyllo konditorivaror fyllda med en läcker spinat och fetaost blandning. Spanakopita är en traditionell grekisk maträtt bestående av spenat och fetaost bakad mellan lager av phyllodeg. Det kan göras som en paj eller "pita" som enskilda phyllo trianglar , eller något otraditionellt, i phyllo konditorivaror.

Arbeta med phyllo kan vara lite mödosam, eftersom du måste borsta varje ark av phyllo deg med smält smör före läggning - och det finns massor av lager. Alternativt kan du använda varje ark för att skapa triangulära paket, som inte bara kräver smält smör utan också en specifik vikningsteknik. Detta recept på spanakopita biter är dock snabbare och enklare än dessa andra versioner, eftersom de använder phyllo konditorivaror (som är frysta i frysen i mataffären). De smakar lika bra, och de är söta att titta på och roligt att äta!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och tappa den hackade spenaten mycket bra. Om du använder frusen spenat, tina helt och pressa ut överskott av vatten mycket bra. Spenat bör vara ganska torr.
  2. Värm olivolja i en djup sautpanna eller holländsk ugn. Smörj lökarna och gröna lökarna tills de är mjuka. Tillsätt spenat, persilja och dill och koka i 5 till 10 minuter tills spenaten är viss och värms genom. Tillsätt muskot och krydda med salt och peppar.
  1. Koka spenatblandningen tills överskottsfuktigheten avdunstar. Du vill att den ska vara på den torra sidan. Ta bort från värme och sätt spenaten åt sidan för att svalna.
  2. När spenaten har svalnat, lägg till smulad feta, ägg och ricotta ost , och blanda tills de är kombinerade.
  3. Förvärm ugnen till 350 F. Lätt borsta insidan av de frusna phyllo skalen med olivolja och fyll i spenatblandning tills ca 3/4 full.
  4. Baka de fyllda skalen på ett bakplåt i 15 till 20 minuter, eller tills fyllningen kokas igenom. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 143 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)