Kokos Tres Leches Cake Recept (Pastel de Tres Leches con Coco)

Ordet "tres leches" betyder tre mjölk på spanska. Och trogen på sitt namn är denna kaka gjord med tre mjölk. Tres leches tårta är enormt populär och det finns många variationer i hela latinamerikan. Latinamerikansk mat är mycket distinkt och varierar mycket i olika länder och regioner. Här är en version som påminner om en kokosnötsmakad Tres Leches tårta från Puerto Rico. Eftersom kakan blötläggs i mjölk måste den vara kylen och den är extremt tät och fuktig.

Se även

Mexikanskt Tres Leches Cake

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör kakan

 1. Förvärm ugnen till 350 F.
 2. Lätt smörj och mjöl en 9 x 13-tums pan.
 3. Blanda ihop de torra ingredienserna - socker, mjöl, bakpulver och salt i en stor mixskål.
 4. Tillsätt det mjuka smöret och blanda in med en elektrisk mixer med låg hastighet. Blandningen ska se smula på detta stadium.
 5. Lägg till mjölken och vanilj. Blanda vid låg hastighet i cirka 30 sekunder och öka sedan hastigheten till medium och slå i ytterligare 30 sekunder. Medan du blandar, var noga med att skrapa botten och sidorna av blandningsskålen för att integrera alla torra ingredienser.
 1. Slå i ägget, en i taget, cirka 30 sekunder varje gång, på medelhastighet. Kom ihåg att skrapa blandningsskålens sidor när du går.
 2. Häll smeten i smörjd och mjölkad panna. Tryck på pannan på disken för att släppa ut luftbubblor och platta och släpa ut smeten.
 3. Baka kakan i 40 minuter. Obs! Den här gången gäller en 9 x 13 kakspanna. Om du använder pannor som är olika i storlek måste du justera tiden .
 4. Kakan är klar när en tandpetare som sitter i mitten kommer ut ren och den är gyllenbrun runt kanterna och börjar bara dra bort från pannan.
 5. Ta ur kakan ur ugnen och placera den på en kylhylla. Låt det svalna i pannan i ca 45 minuter. Det måste vara helt coolt innan du går vidare till nästa steg.

Blötlägg i Tres Leches

 1. Poke toppen av kakan överallt med en gaffel. Du vill ha hundratals hål att suga upp mjölken.
 2. I en skål, vispa ihop den förångade mjölken, sötad kondenserad mjölk och kokosmjölk. Häll långsamt mjölkblandningen jämnt över kakans topp. Det bör börja blötläggas direkt. När du har hällt all mjölk, täck med plastfolie och kyl i minst 2 timmar - över natten är bättre.

Lägg till toppings

 1. Placera ingredienserna i en blandningsskål. Använd en elektrisk mixer, slå på låg till styv toppar form.
 2. Öka till medelhastighet och slå tills det är tjockt.
 3. Sprid den vispiga flaskan över kakan, strö över rostade kokosflingor och kyl det tills det är klart att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 833
Totalt fett 50 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 207 mg
Natrium 418 mg
kolhydrater 88 g
Kostfiber 2 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)