Marockanska Kefta Fyllda Rullar - Mjuka Rullar Med Mjölkfyllning

Savory fyllt bröd och bakverk av olika slag är mycket populära i Marocko. Här används en kokt nötkött ( kefta ) och olivfyllning med mysig marockansk kryddor för att sätta på mjuka smörgåsar innan de bakas. Jag föreslår att rullarna görs små för en Ramadan iftar eller te tid presentation, men formar dem större om du föredrar.

Rullarna kan serveras strax efter bakning, eller planerar att göra dem i förväg och frysa tills det behövs. Anvisningar för återuppvärmning ingår i instruktionerna nedan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör fyllningen

(Kan göras en dag i förväg och kylas tills det behövs.)

 1. I en stor stekpanna eller spannmål, sauta lök och peppar i oljan över medium värme i flera minuter.
 2. Tillsätt nötköttet och koka tills det inte längre är rosa, rör om ofta och bryt upp några stora köttstycken med din sked.
 3. Rör i kryddorna och blanda sedan noggrant i tomatpastaen. Rör i oliverna, ta bort påfyllningen från värmen och lägg åt sidan för att svalna.

Gör degen

 1. Lös upp jäst i den varma mjölken och lägg åt sidan.
 2. I en stor skål, kombinera mjöl, socker och salt. Tillsätt smöret och mjölken med jäst och rör om blandningen för att bilda en klibbig deg som är knappt tillräckligt fast för knådning. (Använd små tillsatser av mjöl eller mjölk om det behövs för att uppnå denna konsistens.)
 3. Knippa degen för hand i 10 minuter, eller i en mixer med en degkrok i 5 minuter tills den är mycket jämn men fortfarande lite klibbig. (Degen kommer att förlora sin klibbiga kvalitet efter stigande.)
 4. Överför den knådade degen till en oljad skål, vrid degen över en gång för att belägga den med olja. Täck skålen med en handduk och låt degen stiga upp i ett varmt utrymmesområde i en timme eller längre tills det fördubblats i bulk.

Form och saker på rullarna

 1. När degen har stigit, vänd den ut på din arbetsyta. Dela degen i släta 1 1/2 "bollar.
 2. Ta en boll av deg och klistra ut den i en platt cirkel (ca 3 "i diameter) som är tunnare runt kanterna och lite tjockare vid beröringen i mitten.
 3. Lägg till en generös matsked fyllning till mitten av degen, sedan samla kanterna upp runt fyllningen, kläm fast för att täta och helt täcka degen. Vrid den fyllda bollen av degen och rulla den försiktigt under din handflata mot din arbetsyta för att mjuka utseendet.
 4. Överför den fyllda degen till ett oljat bakplåt (eller pan fodrad med oljat pergamentpapper) och upprepa med resterande deg och fyllning.
 5. När alla rullar har formats, täcka brickan med en handduk och låt den fyllda degen ligga i 30 till 60 minuter tills ljus och puffig.

Baka de fyllda rullarna

 1. Förvärm ugnen till 425 F (220 C).
 2. Baka rullarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller till mediumgyllenbrun.
 3. Ta bort pannan från ugnen och, om så önskas, borsta lätt varmvalsens toppar med vegetabilisk olja eller smör. (Detta är ett valfritt steg om en mjuk skorpa är önskvärd.) Överför rullarna till ett stativ, täck löst med en handduk och låt svalna minst 10 minuter före servering.

Obs! Helt kylda rullar kan frysas och återuppvärmas vid serveringstid. Låt rullarna avfrostas vid rumstemperatur i 30 till 60 minuter före uppvärmning i 10 till 15 minuter i en ugn av 350 ° F (180 ° C). Förpackning av rullarna i aluminiumfolie för uppvärmning hjälper till att hålla skorstenen mjuk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 110
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 140 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)