Är Havregryn Paleo?

Paleo 101: Är Havregryn Paleo?

I huvudsak är havre korn. Jag ska spara dig den detaljerade och vetenskapliga orsaken till alla de olika elementen som utgör havre och vad de kan göra åt dig, men vad du behöver veta är att i princip havre är korn.

Tillåt Paleo korn? Nej.

ÄR OATMEAL PALEO? Nej

Innan min tid som en primärare skulle jag köpa en stor låda (med namnlösa men ganska uppenbara) snabb havregryn. Du kommer ihåg den sorten, den som har alla de bästa smakerna med lite bitar av söt torkad frukt och lugnande krydda smaker som kanel.

Jag skulle då äta 1-2 av nämnda paket varje morgon till frukost och ibland som ett middags mellanmål (mina Paleo-insider är cringing).

Vet du vad vissa experter säger? De säger att havre, som är mest näringsrika, kan inte vara så dåliga för dig.

Detta är det stora sökordet, och allvarligt menar jag ibland.

Även Primal Blueprint författare, Mark Sisson, försökte en version av havre och ger dig den "låga ner". Mark bryter också upp orsaken till att havre är "dåliga", liksom ger dig en överblick över olika slag. Kolla in det!

ALTERNATIVT FÖR OATMEAL

Det finns gott om andra frukostmat som är Paleo. Faktum är att några av de bästa frukostmaten är naturligt Paleo (ägg, ledtråd).

ALTERNATIVA BREAKFASTS

Sidotag: Medan vi är på ämnet ska du prova Machacado och ägg. Det är en läcker tex-mex twist på frukost som inte kommer att lämna dig hungrig och kan till och med bli din nya favorit.

Men då är det också Sunrise Scramble som sätter dina vanliga kanelhavre i skam - dessa ägg har äpplen och kanel. Både färskt och munvatten gott.

Slutligen, Crustless Quiche . Hela smaken av en traditionell äggpai, men utan den extra "blugh" av en skorpa.

PALEO OATMEAL

Fortfarande inte såld på ett alternativt frukostobjekt?

Jag skulle vilja kalla dig galen, men som jag sa, får jag det helt. Det är därför jag vill dela Paleo Havregryn som Bemyndigad Livsmedel har delat. För det mesta tillverkade med kokosnötsprodukter som kokosmjöl, strimlad kokosnöt och kokosmjölk. Ännu bättre, Lauren Geertsen gör det med ägg eller banan (eller båda !!). Låter för bra för att vara sant rätt? Jo det är det inte.

Varför äter köttmat kan vara dålig

Kanske kommer du ihåg det jag pratade om hur Whole30 kan starta din Paleo livsstil . Tja, ibland måste vi starta om. Om du försöker skära ut icke-Paleo matar, eller behöver du bara "återbalansera". Tänk på hela30. Även om det här kan innebära att du inte gör en utsökt kokosnöt "havregryn", kan det hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår.