Glutenfri Spenat, Banan och Macadamia Mjölk Smoothie

Ladda ditt smoothie-spel under hösten med två nutty highlights - Macadamia Nut Milk och Almond Butter.

Frisk spinsäng, skivad Fuji äpple och lite honung är basen på min favorit frukost smoothie. Sötheten i ett Fuji-äpple och en touch av honung balanserar spenatets gröna smak.

Under sommaren parade jag dessa ingredienser med kokosmjölk för en lätt och uppfriskande start på dagen. När säsongerna förändras kopplar jag nu denna frukost smoothie med Royal Hawaiian Orchards Macadamia Nut Mjölk och mandelsmör för en tjockare, krämigare, nuttier konsistens och smak. Bananen? Jo, det är bara för skojs skull.

Macadamia Nut Milk är ett gott, glutenfritt och mjölkfritt alternativ till mjölkmjölk. Nötaktig, krämig och smörig i konsistens och smak, det är ett gott tillägg till smoothies (såväl som kaffe, te, flingor och havregryn).

Det finns en konst att lägga på ingredienser i mixern för att göra processen enklare och effektivare. Börja med vätskan vid basen, följt av mjukare ingredienser - spenat och banan - med den hårdare frukten senast.

1-2 matskedar linfrö eller chia frön rörd i slutet är ett utmärkt sätt att lägga till mer fiber och hälsofördelar till din frukost.

Ingen spenat? Lägg till hackad kale istället. Ingen honung? Byt ut det för agave. Inget mandelsmör? Tillsätt jordnötssmör. Du kan tweak, ersätta och släppa efter behov för att göra smoothie din egen.

Njut av smoothieen direkt, eller lagra den i en termos och njut när du kommer till jobbet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till Royal Hawaiian Orchards Macadamia Nut Mjölk, honung och mandel smör i botten av en mixer. Pulsa några gånger för att kombinera.
  2. Tillsätt spenat på toppen av vätskan, följt av banansnitt och kärnad, skivad och fröad Fuji äpple. Pulsa några gånger för att börja bryta upp ingredienserna. Öka hastigheten till hög för att kombinera och kondensera ingredienserna.
  3. Rör i linfrö- eller chiafrön tills de är väl kombinerade.
  1. Häll smoothie i två glasögon. Njut av omedelbart.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 603
Totalt fett 32 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 85 mg
Natrium 186 mg
kolhydrater 75 g
Kostfiber 8 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)