Hur man gör fyllda druvblad - Warak Einab

Fyllda druvblad är inte bara läckra men är roliga att göra. I mitt kök fyller och slår min familj druvorna ihop, även barnen! Det kan vara tidskrävande för en person, men med många går tiden väldigt snabbt och du är på att äta denna härliga aptitretare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort druvblad från burk och blöt i några timmar i kallt vatten. Om de inte blötläggs ordentligt, kommer de att ha en mycket salt smak.
  2. Medan druvlöv blötlägger, blanda ihop nötkött, tomatsås, ris, persilja, koriander, salt, peppar och citronsaft. Detta görs bäst med dina händer. Täck och placera i kylskåp tills det är klart att det går.
  3. Tappa druvlöv och torka med pappershanddukar. Ta bort stammar. Place lämnar glänsande sida ner och få din köttblandning redo.
  1. Lägg om en tesked blandning mot botten av bladet. Vik i sidor och rulla uppåt ordentligt. Rulla inte för hårt. Riset expanderar under matlagning och kan riva bladet.
  2. Upprepa med kvarvarande löv och blandning.
  3. I en stor kastrull eller holländsk ugn placerar du dem sida vid sida i cirkulära lager. Placera två citronskivor mellan skikten av druvblad.
  4. Lägg på en vikt ovanpå det sista lagret av fyllda druvblad, en keramisk tallrik fungerar bra. Detta säkerställer att löven inte rör sig under matlagningen. Fyll grytan med vatten och täcka löven. Smäll och koka i 30 minuter på låg tills riset är färdigt.
  5. När ris är ömt, ta bort vinblad från kruk och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 67 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 7 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)